Niewsbrief

HERENKLEDING

Warme heren truien. Vochtig tegen koude

Waar het weer streng is, de winter lang duurt en het werk buitenshuis bijzonder zwaar is, wordt gebreide kleding gemaakt die ongewoon warm, wind- en weerbestendig is - bijvoorbeeld in Noorwegen, Schotland, op de Ierse Aran-eilanden of in de Boliviaanse Andes. Maar er zijn ook springers uit onze breedtegraden die hebben bewezen dat ze duurzaam geschikt zijn voor de kou. Wij hebben een selectie samengesteld, eenkleurig en meerkleurig, effen gebreid en met traditionele breipatronen, alsook met opstaande kraag, troyer kraag, ronde hals en V-hals.

Andere onderwerpen

De Aran-eilanden, gelegen voor de westkust van Ierland in de Baai van Galway, zijn in de wereld vooral bekend om de buitengewone breikunsten van hun inwoners. Inis Meáin (uitgesproken als Inisch Maan) is het middelste van de drie eilanden. Al tientallen jaren is hier (naast minder dan 200 inwoners) een breifabriek met dezelfde naam gevestigd, waar gebreide kledingstukken met een plaatselijk karakter en van eerste kwaliteit worden vervaardigd - overeenkomstig het motto van het bedrijf: "Go maire tú is go gcaithe tú é" ("Moge u lang leven om het te dragen").

Ontdek nu

Horhausen in het Westerwald is de thuisbasis van de gebreide kledingspecialist Seldom. De oorsprong ligt bij de ouders van de huidige directeur Rolf Meissner, die naam maakten met gebreide hoeden en petten - in het beste geval verlieten 2.000 gebreide hoeden per dag hun fabriek. In 1984 richtte Rolf Meissner, een opgeleid econoom en autodidactisch breier, het merk Seldom op, dat hij jarenlang beheerde, maar vervolgens verkocht en zich toelegde op de ontwikkeling van breigoed in opdracht. Een paar jaar later kocht hij echter de merkrechten terug met het idee Seldom ooit nieuw leven in te blazen.

Ontdek nu