Onderwerpen aan Truien
1 van 2

Gids

Tijdloos mooie klassiekers. Onze herentruien

Ooit uitsluitend gedragen als werkkleding op het land en in de zeevaart, is de trui nu een onmisbaar kledingstuk in elke garderobe. In eenvoudige kleuren en modellen kan hij op elke manier worden gecombineerd en voor elke gelegenheid worden gedragen. Hij overtuigt bovendien met geraffineerde snijdetails en indrukwekkende kleur- en breipatronen. Maar bovenal, en dit is iets wat de arbeiders en zeelui van vroeger waardeerden, houdt het ons betrouwbaar warm in zomer en winter.

Gemaakt door ervaren (brei)specialisten

Puristische, ongecompliceerde ontwerpen, maritieme ontwerpen in klassieke tinten en traditionele breipatronen - bij ons vindt u tijdloos mooie truien die de vluchtige trends moeiteloos overleven. Onze herentruien zijn afkomstig van fabrikanten die voldoen aan de hoogste normen wat betreft de kwaliteit van de materialen en hun afwerking. Eeuwenoude breikunst, innovatieve productieprocessen en superieur vakmanschap getuigen van een uitstekend vakmanschap, dat tot uiting komt in de pasvormen en patronen, het draagcomfort en niet in de laatste plaats de levensduur van de truien. Ze worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen, robuuste metalen ritsen en keurig afgewerkte naden. Een kleine en fijne selectie van hoogwaardige truien is dus voldoende om u jarenlang plezier te geven.

Zo eerlijk en duurzaam mogelijk geproduceerd

In overeenstemming met ons leidende principe om duurzaamheid centraal te stellen bij onze productkeuze, werken wij met veel fabrikanten die bij de productie van hun kleding voldoen aan ecologische en sociale normen, zoals eerlijke arbeidsomstandigheden en gecertificeerde grondstoffen. Zo wordt een groot deel van onze truien bij voorkeur gemaakt in Europese fabrieken en van natuurlijke vezels, die in toenemende mate afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt (kbA) en gecontroleerde biologische veeteelt (kbT).

Onze herentruien. Gemaakt van hoogwaardige natuurlijke vezels

Truien van natuurlijke vezels hebben vele voordelen ten opzichte van die van synthetische vezels. Verwerkt als een sterk breiwerk bieden natuurlijke vezels zoals wol betrouwbare warmte in de winter. Lichte gebreide stoffen van linnen of katoen zijn ook aangenaam om te dragen op koele zomeravonden. Ze zijn niet gebaseerd op aardolie, maar op hernieuwbare grondstoffen van natuurlijke oorsprong, zijn bovendien biologisch afbreekbaar en geven bij het wassen geen milieubelastende microplasticdeeltjes af. Wat ze zo waardevol maakt, wordt hieronder uitgelegd:

Warmende scheerwol: Dankzij de gekroesde structuur van de wolvezels zijn truien van scheerwol verwarmend in de winter en verkoelend in de zomer. Bovendien is scheerwol uiterst temperatuur- en vochtregulerend en daardoor comfortabel om te dragen. De wol van merinoschapen wordt als bijzonder hoogwaardig beschouwd, omdat deze dieren zeer fijne wolharen hebben. Lamswol is afkomstig van de eerste scheerbeurt van lammeren en is daarom uitzonderlijk zacht en verwarmend.

Silky alpacahaar: Als gevolg van de vaak extreme wisselingen tussen koude nachten en warme dagen in het hooggebergte van de Andes hebben alpaca's een vacht van holle vezels ontwikkeld die warmteregulerende eigenschappen heeft. Het gladde oppervlak van de vezels geeft het een zijdeachtige glans. Alpacahaar is bovendien elastisch en duurzaam, waardoor truien die ervan zijn gemaakt zeer duurzaam zijn. Truien van alpaca zorgen het hele jaar door voor een hoog draagcomfort.

Kasjmier is een van de fijnste en lichtste dierlijke vezels. Het is uitzonderlijk vriendelijk voor de huid en kriebelt niet. Het is ook vederlicht, met een zachte, vloeiende drapering. Tegelijkertijd kan kasjmier tot zes keer beter warmte opslaan dan wol en is het bijzonder ademend, waardoor kasjmiertruien in elk seizoen ideale begeleiders zijn.

Huidvriendelijke katoen: Katoen is van nature huidvriendelijk. Bovendien is de natuurlijke vezel absorberend, duurzaam, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, omdat hij hoge wastemperaturen goed verdraagt. Door de gecontroleerde biologische teelt (kbA) is katoen nog vriendelijker voor de huid, omdat het aanzienlijk minder vervuild is met schadelijke stoffen dan bij de conventionele teelt.

glanzende zijde: Zijde is even scheurvast als elastisch, waardoor textiel ervan zeer goed zijn vorm behoudt. Door het gladde oppervlak is zijde niet alleen soepel, maar ook vuilafstotend en ongevoelig voor geuren. Zijde is ademend, droogt snel, is vrijwel kreukvrij en heeft een klimatiserende werking.

**Linnen voelt lekker koel aan op de huid, vooral in de zomermaanden. Dankzij de gladde oppervlaktestructuur van de vlasvezel is het linnen ook glad, waardoor het vriendelijk is voor de huid en gemakkelijk te reinigen. Dankzij hun vermogen om grote hoeveelheden vocht op te nemen, zijn truien van linnen een overtuigend alternatief voor mensen die veel zweten.

Ripresistente hennep: Textiel van hennep voelt aangenaam korrelig aan en heeft een natuurlijke glans. Bij elk gebruik wordt de stof zachter en soepeler. Hennep is ademend en temperatuurregulerend. Hierdoor is henneptextiel een goede metgezel voor zowel de zomer als de winter. Ze verkoelen bij hoge temperaturen en houden het lichaam warm bij koud weer. Bovendien hebben hennepvezels een natuurlijke antimicrobiële en anti-allergische werking en zijn ze duurzaam.

Duurzaam gebruik van synthetische en geregenereerde vezels

Sommige van onze fabrikanten gebruiken geregenereerde vezels zoals Lyocell, Modal of viscose, die worden geproduceerd uit de cellulose van verschillende houtsoorten en dus biologisch afbreekbaar zijn. Wij geven de voorkeur aan de geregenereerde vezels TENCEL™ en LENZING™ ECOVERO™ van het Oostenrijkse bedrijf Lenzing, die bijzonder milieuvriendelijk zijn dankzij de gesloten productiecyclus bij de fabricage. Deze stoffen worden gekenmerkt door een vloeiende drapering en een zijdeachtig gevoel en zijn aangenaam koel tegen de huid. Bij de selectie van onze producten zorgen wij ervoor dat het aandeel synthetische vezels zoals elastaan, polyester en polyamide zo laag mogelijk is en geven wij de voorkeur aan gerecycleerde materialen. Een kleine toevoeging van natuurlijke vezels verhoogt de vormvastheid en het comfort.