Menu
Niewsbrief

Meubels

Herberg meubilair

Lohnhalle HerbergLohnhalle Herberg

Traditiegetrouw gaat het er in onze herbergen levendig aan toe. Een goede gastheer zorgt voor de beste basis in de vorm van hartig eten en robuuste meubels. Het kan dus op het eerste gezicht verrassend lijken dat van alle plaatsen, waar zij het meest aan slijtage worden blootgesteld, tafelbladen van licht esdoornhout in gebruik zijn, schijnbaar onbeschermd tegen deze hoge eisen. Maar zij weten wat zij doen, de brouwers en herbergiers die elke dag een cultuur van gastvrijheid beoefenen op zulke lichtgekleurde tafeloppervlakken. Net als hun verwanten in de herbergen, zijn onze tafels voorzien van zo'n massief houten blad gemaakt van lokaal esdoornhout. Dit harde hout is zeer dicht en heeft fijne poriën, zodat vet en vuil, omdat ze de poriën snel en aan de oppervlakte verstoppen, niet diep in het hout kunnen doordringen. De plaat, gelijmd uit met de hand geselecteerd hout, wordt gebleekt (dit "homogeniseert" de textuur van het hout) en vervolgens ingezeept, waardoor een eerste, vuilafstotende vetfilm wordt gevormd. Neutrale, hooguit ongeparfumeerde zeep is later het enige noodzakelijke verzorgingsproduct.

Het is meestal voldoende - denk aan herbergpraktijk - om de tafel na gebruik met een zeepsopje af te vegen. Hierdoor wordt geleidelijk een meerlaagse beschermende film opgebouwd. Het tafelblad, dat even kwetsbaar als uitnodigend lijkt, is veel vergevingsgezinder dan het lijkt. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer het wegtrekt, zelfs vlekken "migreren" weer uit het hout.

Van Rabenau. Pub meubilair voor thuis

Onze pubtafels zijn compatibel met alle soorten zitplaatsen. Wij bieden hier de bijpassende zitmeubelen aan om een compleet geheel te vormen. Stilistisch zijn deze tafels en stoelen beïnvloed door het bourgeois meubilair van het begin van de 20e eeuw. Kenmerkend voor dit meubel is het horizontale groefprofiel in het bovenste derde deel van de poten en hun "bolronde" onderkant - daarmee zijn ze broers en zussen van ons meubel "Alte Nikolaischule", dat u sinds 1998 in ons assortiment vindt.
Zoals deze worden ze voor ons op de beproefde manier in de Saksische stoelenmakerij Rabenau gemaakt. De frames van de tafels en stoelen zijn gemaakt van massief beukenhout dat donkerbruin is gebeitst en blank is gelakt. De houten verbindingen zijn getapt en koud gelijmd, de frames van de zittingen zijn in verstek gezaagd en hun randen zijn voorzien van een staafprofiel.

Herberg tafel, 120 × 80 cm

Bovenblad massief esdoornhout, gebleekt en gezeept, dikte 38 mm. Frame en poten van massief beukenhout, donker gebeitst en blank gelakt. Gegroefde blokken als verbinding tussen frame en bovenblad. Hoogte 77 cm.

€ 1.199,00
Naar het product
Rabenau stoel, Zitting leder

Wij bieden de stoelen aan in drie versies, die alleen verschillen in de uitvoering van de zitting: als zitframe met vlechtwerk of lederen zitting of als doorlopende zitting van massief hout. Zithoogte 48,5 cm. Hoogte 94 cm, breedte 44 cm, diepte 40 cm. Gewicht 5 kg, met houten zitting 7 kg.

Andere onderwerpen

NikolaimöbelNikolaimöbel

De traditie van de stoelmakerij in Rabenau is bijna 400 jaar oud. De vele speciale vaardigheden van de stoelenmakers van Rabenau die in deze tijd zijn ontstaan, hebben de industrialisatie overleefd, en zij hebben de nationale eigendom en de beroepsopleidingsverordening van de Bondsrepubliek ongeschonden doorstaan. Wat de stoelenmakers van Rabenau kunnen, laten ze vooral zien in de getrouwe reproductie van historische stoelmodellen.

Ontdek nu
Wishbone Stoel CH24Wishbone Stoel CH24

Al meer dan 70 jaar wordt de CH24 beschouwd als een uitstekend voorbeeld van de kundige combinatie van eenvoud, comfort en stabiliteit en is waarschijnlijk het bekendste werk van de ontwerper Hans J. Wegner, die ook bekend werd als de "Meester van de Stoelen". Naast designgrootheden als Arne Jacobsen en Verner Panton is de medeoprichter van het Deense modernisme waarschijnlijk een van de bekendste en meest opmerkelijke meubelontwerpers ter wereld.

Ontdek nu
Menu