Mifuko

Sisal mand

Grijs
Mifuko
Sisal mand
Grijs
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Voor sorteren, opbergen en dragen. Lichtgewicht sisal mand

  Mifuko is Swahili en betekent zak. De samenwerking van het Finse ontwerpersduo Minna Impiö en Mari Martikainen met Keniaanse vrouwen begon ook met tassen en manden - dus wat ligt meer voor de hand dan het bedrijf naar hen te noemen? De focus van het assortiment van Mifuko ligt op producten die handgemaakt zijn van natuurlijke en duurzame materialen uit de regio. De zakken en manden worden gemaakt van sisal, milulu-gras, palmbladeren, olifantengras of papieren koorden, maar er wordt ook gerecycled plastic gebruikt. De containers zijn niet alleen bedoeld voor transportdoeleinden, maar dienen ook als veelzijdige opslag- en organisatiehulpmiddelen in huis: zoals deze grote mand met een inhoud van bijna 34 liter. Geweven van sisal is het lichter en flexibeler dan bijvoorbeeld rieten manden, maar het heeft genoeg stabiliteit zodat het in de badkamer, keuken, kinderkamer of hobbykamer kan staan om handdoeken, wasgoed, speelgoed, bouwblokken of opgezette dieren en nog veel meer in op te bergen. Dankzij de sterke lederen draagriemen kan de sisalmand comfortabel worden gedragen en dus ook als boodschappentas worden gebruikt. Trouwens, u kunt zien wie uw mand heeft geweven op het bijgevoegde bord, waar de vrouwen hun naam ondertekenen.

  Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

  De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de langdurige banden tussen de twee Mifuko-ontwerpers en Kenia. Mifuko werkt nu met ongeveer 400 vrouwen die voornamelijk op het platteland wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en sieraden maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in de ontwerpen van de producten zijn verwerkt. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Ze kunnen hun eigen netwerk opbouwen en eindelijk iets bijverdienen voor hun levensonderhoud, want voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen werken in de landbouw. Pas als hun eigen velden zijn bewerkt en de dieren zijn verzorgd, weven ze tapijten of maken ze manden en tassen voor Mifuko, waarmee ze een extra inkomen verdienen dat hen vaak door tijden van droogte redt.

  Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207333

   Sisal mand. Lussen van rundleer, plantaardig gelooid. Inhoud 33,5 liter. Ø 35 cm, hoogte 35 cm (met lussen 44 cm). Gewicht 800 g. Gemaakt in Kenia.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen