Deurstopper

Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Om de verwarming en de winterse vochtigheid kwijt te raken, moeten ramen en deuren daarom wijd open worden gezet voor een korte maar intensieve schokventilatie bij vrieskou. Lees meer

Gids

Deurstopper. Als de wind waait

Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Om opwarming en winterse vochtigheid te verdrijven, moeten ramen en deuren daarom wijd worden geopend voor een korte maar intensieve schokventilatie bij vriestemperaturen. Bij zomerse temperaturen daarentegen worden ramen en deuren meestal toch wijd open gelaten. En dan gebeurt het: een welkome bries waait door de flat en het huis. Maar, en hier beginnen de problemen, zo'n tocht maakt ook krachten los die helemaal niet welkom zijn. Slaan van ramen en deuren wordt niet alleen geassocieerd met een enerverend hard geluid. In het ergste geval kunnen ze sporen achterlaten in muren en meubels of barsten in glas - en zelfs leiden tot uitsluiting van de eigen vier muren.

Heffen, vergrendelen, vergrendelen. Altijd solide en praktisch.

Voordat je een oud huishoudelijk recept volgt en oude wijnkurken of kleingevouwen bierviltjes onder de deuropening begint te schuiven, raadt Manufactum deurstoppers van steviger materiaal aan. Welke deurstop u gebruikt, hangt in wezen af van de aard van de ruimte en uw behoeften.

  • Stevige toegangsdeuren en -poorten zijn meestal te vinden in de ingangszone van het huis, de kelder en de tuin. Hier zal een solide deurhouder het meest waarschijnlijk zijn doel vervullen: Hij wordt aan de vloer vastgeschroefd en houdt zelfs zware toegangsdeuren tot 100 kg tegen.
  • De meer gevoelige binnenvloeren, vooral tegels en parket, moeten gespaard blijven van pogingen tot boren en schroeven. Hier komt een robuuste wig van pas. De "deurvriend" van gegoten aluminium is een echte allrounder: Met zijn verstelbare rubberen steun kan hij snel en gemakkelijk worden omgebouwd van een deurstopper tot een deurlifter - uiterst handig, bijvoorbeeld wanneer u de scharnieren wilt oliën.
  • De antislip deurstop van rubberachtig thermoplastisch rubber is ook geschikt voor het betrouwbaar **vastzetten van deuren en ramen. ** Deze kleine universele wig kan op elke ondergrond worden gebruikt, van tapijt tot parket tot tegels.
  • Als u bijvoorbeeld de ramen open wilt laten en de deuren op een kier wilt zetten, beschermt een lederen deurstopper muren, meubels - en zenuwen: hij wordt aan de deurkruk gehaakt en met de riempjes aan de tegenhanger vastgemaakt. Op die manier wordt voorkomen dat de deur of het raam onbedoeld dichtslaat.
  • En als u de deur niet wilt beschermen tegen dichtslaan, maar u wilt wel de muur beschermen als u de deur opent, dan is een stevige deurstop voor wandmontage een goed idee - bijvoorbeeld van duurzaam roestvrij staal met een robuuste rubberen buffer.