Niewsbrief

Als één idee velen wordt. Binder clips

In tegenstelling tot onze goede dingen die een duidelijk creatief karakter hebben, zoals potloden, stencils of papier, hebben andere Objekten iets meer vindingrijkheid nodig om hun creatieve potentieel te herkennen - en er gebruik van te maken. Een van deze producten, die zich in het dagelijks leven pas op het tweede gezicht en met de nodige inventiviteit tot veelzijdige probleemoplossers kunnen ontwikkelen, zijn ordnerclips.

Ook bekend als vouwklemmen of multifunctionele klemmen, hun uitvinder Louis E. Baltzley vond ze oorspronkelijk uit voor zijn vader, de schrijver Edwin Baltzley, om het voor hem gemakkelijker te maken zijn manuscripten samen te binden - en meer dan 100 jaar later worden ze nog steeds gebruikt in vele kantoren over de hele wereld voor deze taak van het garenloos "binden" van papier. Toch zijn ze veel veelzijdiger - echte talenten voor improvisatie. Op het bureau, in de keuken, in de woonkamer of op reis, als schilderijhanger, speelgoed of handwerkgerei - er zijn ontelbare toepassingen voor de nuttige nietjes van verenstaalplaat:

Geklemd op het tafelblad beheren ze bijvoorbeeld de kabels op de werkplek die niet voortdurend nodig zijn. Als bescherming voor de kop van het nat scheermes, zijn ze een nuttige metgezel op reis. Eenmaal geopend, sluiten ze even veilig chipszakken als ze geschikt zijn als oprolhulp voor allerlei soorten kokers. In de koelkast voorkomen ze dat de te koelen dranken heen en weer rollen. En twee Binder Clips gecombineerd met elkaar kunnen zelfs worden gebruikt om een praktische standaard voor uw smartphone te maken. Heb je zelf een paar goede ideeën? Wij zijn nieuwsgierig en laten ons graag door u inspireren.