Menu
Niewsbrief

In beeld

Hedendaagse uurwerken. Mechanische polshorloges

Mechanisch HerenhorlogeMechanisch Herenhorloge

Niemand heeft nog mechanische polshorloges nodig - smartphones en smartwatches geven ook de exacte tijd aan. Maar schermen kunnen uit. En is het echt alleen maar een vasthouden aan het vertrouwde waardoor zoveel digitale displays doen alsof ze analoog zijn?

Wij denken: analoge, mechanische polshorloges zijn actueler dan ooit. Hun levensduur wordt gemeten in decennia en niet in beschikbare updates van software en besturingssystemen. Zij zijn repareerbaar, werken zonder externe stroomvoorziening en zijn een uiting van geperfectioneerd fijnmechanisch vakmanschap.

Last but not least hebben mechanische polshorloges ook een esthetische en sensuele kwaliteit. De concentriciteit van de tandwielen en het spannen en loslaten van de veer zijn vandaag nog even fascinerend als 300 jaar geleden. Het is niet voor niets dat sommige horlogefabrikanten veel tijd en energie steken in het minutieus afwerken van delen van het uurwerk door middel van blauwen, slijpen en vergulden en dit (men zou bijna zeggen kunst)werk zichtbaar maken door middel van een transparante achterzijde van mineraalglas.

Voor ons assortiment hebben wij om ons heen gekeken, ook en vooral in horlogeregio's buiten de (gebaande) Zwitserse paden, en hebben wij een collectie samengesteld die zich richt op het centrum: op utility-horloges van hoge technische precisie in de beste cases. Hun functionele ontwerp is rechtstreeks gericht op hun eigenlijke doel, de tijdmeting, en hun functie heeft zich bewezen in het dagelijks gebruik, soms onder de zwaarste omstandigheden.

Andere onderwerpen

Nomos horlogesNomos horloges

In 1991 werd het horlogemerk Nomos opnieuw opgericht in Glashütte - en het maakte snel naam. Vanaf het allereerste begin werden de ontwerpen voor Nomos Glashütte geïnspireerd door de ideeën van de Deutscher Werkbund: De uurwerken moeten kwaliteit betaalbaar maken door het gebruik van moderne produktiemiddelen en de duurzaamheid van de produkten loskoppelen van mode en hedendaagse smaak door een goed ontwerp. Tegelijkertijd was en is de invloed van het Bauhaus onmiskenbaar: "Vorm volgt functie".

Ontdek nu
Sinn horlogesSinn horloges

In het begin van de jaren zestig legde Helmut Sinn, piloot en vlieginstructeur, zich toe op het bouwen van "speciale horloges" voor het vliegen, d.w.z. horloges voor piloten (en vlieginstructeurs): "Sinn Spezialuhren zu Frankfurt am Main". De Sinn horloges werden rechtstreeks en zonder tussenpersonen verkocht, alleen in het vertrouwen van hun buitengewone kwaliteit en geschiktheid.

Ontdek nu
Menu