Menu
Niewsbrief

Accessoires

Sieraden van koper en barnsteen

Amber juwelenAmber juwelen

Amber laat op indrukwekkende wijze zien wat een steile carrière een eenvoudige boomhars kan hebben als hij wat tijd krijgt. Wat 50 miljoen jaar geleden als hars druppelde uit de stammen van de subtropische wouden die het huidige Scandinavië bedekten en spoedig versteende, werd uiteindelijk 2000 jaar geleden door de Romeinse dichter Ovidius bewonderd als de "tranen van de goden". Het begeerde "goud van het noorden" werd via de "barnsteenwegen" van de Oostzee naar de Middellandse Zee vervoerd om de "brandbare steen" (het Nederduitse "bernen" staat voor "verbranden") te verhandelen als brandstof, wierookvervanger en exquise edelsteen. Van rozenkransen en middeleeuwse geneeskunde, die genezende krachten toeschreven aan Baltisch barnsteen, tot de verloren gegane Amberkamer, tot de moderne gezette edelsteen - de waardering voor de tranen van de goden is ongebroken. Natuurlijk barnsteen komt voor in talrijke kleurvariaties: van wit tot geel en rood tot diep donkerbruin.

Amber. Het goud van het Noorden

Oorbellen Amber Kubus, Bruine tinten

Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Hanger gemaakt van 925 zilver. Lengte 3 cm. Randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht per stuk 1 g.

Amber Kubus Armband, Bruine tinten

Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Zilveren blokjes, haaksluiting 925 zilver mat geborsteld, zilveren schijfjes 925 zilver. Lengte 21 cm, randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht 17 g.

Amber Arc

Amber Kubus Ketting

In zijn kleurrijkheid, die het hele palet van barnsteentinten omvat, overbrugt de ketting de kloof tussen traditioneel en hedendaags-modern design door gepolijste barnsteenblokjes te combineren met matte zilverkleurige blokjes. Tegelijkertijd is deze ketting het bewijs dat zelfs fossiele hars aan upcycling kan doen: De blokjes van dit halssnoer zijn geperst uit barnsteenresten die tijdens de bewerking zijn ontstaan - maar de expressiviteit van de edelsteen blijft dezelfde.

€ 449,00

Andere onderwerpen

Murano Glazen JuwelenMurano Glazen Juwelen

Het lagune-eiland Murano, gelegen voor de kust van Venetië, is ook vandaag nog belangrijk als productieplaats van het kostbare exportartikel glas. In de beste Venetiaanse traditie worden daar ook de oogverblindend gekleurde Murano-glasparels gemaakt, waarvan deze bijzondere Murano-sieraden worden gemaakt in een klein juweliersatelier in Pforzheim, dat ook gespecialiseerd is in hoogwaardige sluitingen.

Ontdek nu
Menu