Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Onderwerp

Brillendoosjes - heel veilig

Meer dan de helft van alle Duitsers is afhankelijk van een bril - en dan hebben we het alleen nog maar over visuele hulpmiddelen. Meer dan 40 miljoen mensen gaan hun dagelijks leven door met een fragiele metgezel die veilig op de neus ligt, maar ver van deze natuurlijke positie is overgeleverd aan de onberekenbaarheden van het leven. Gelukkig zijn er brillenkokers - veilige houders die de brildrager verlossen van de zorgen om zijn kwetsbare metgezel. De voorbeelden in het Manufactum-gamma gaan deze uitdaging op meesterlijke wijze aan, met stijl en elegantie.

Een oogje in het zeil houden. Waarom brillendozen onmisbaar zijn.

ZonnebrilZonnebril

Of het nu gaat om het montuur of de glazen - een bril is een delicaat iets. De slapen kunnen buigen, de glazen kunnen krassen of (nog erger) barsten en breken. Een eenvoudige brillenkoker is daarom meestal al bij de levering inbegrepen. En terecht, want zelfs de kleinste beschadiging is vaak meer dan een cosmetisch probleem: een onjuiste pasvorm of brekingen in het glas als gevolg van krassen en barsten kunnen een enorme invloed hebben op de kwaliteit van het zicht en het comfort van een bril - die zijn rol pas perfect vervult als hij buiten de waarneming van de drager valt. Zelfs de fijnste inkepingen in de coating van de lens verstrooien en weerkaatsen het licht op een manier die het oog dwingt voortdurend correcties uit te voeren, waardoor het vermoeid raakt en vervelende hoofdpijn kan veroorzaken.

Zonnebrillen moeten ook zo preventief veilig worden opgeborgen. Wie beknibbelt op de brillenkoker, riskeert de beschermende coating en, in extreme gevallen, zijn gezichtsvermogen. De wijdverbreide gewoonte om (zonne)brillen in het haar, de hals of het borstzakje te dragen is ongetwijfeld chic en praktisch, maar uit een oogpunt van functionele bewaring niet aan te bevelen.

Scherp je blik. Hoe zet ik de bril in de koker?

Goede brillenkokers beantwoorden deze vraag vaak door hun ontwerp, omdat zij de vorm van een bril nabootsen. De brillenkoker van zadelleer biedt nog een extra hulpmiddel in de vorm van een lederen staaf die de brug van de neus nabootst en zo niet alleen steun biedt aan de bril, maar ook de koker op zich stabiliseert. Zulke handgrepen zijn comfortabel, maar niet absoluut noodzakelijk. Een eenvoudig gevormde brillenkoker kan ook voldoende bescherming bieden. In de regel moet de bril altijd tegen de gewatteerde zijde van een koffer aankijken, tenzij deze volledig gewatteerd of gevoerd is. Een microvezeldoekje om de bril is een goede extra beschermer. Maar zelfs de beste brillenkoker kan zijn doel alleen bereiken als de bril er schoon in past en de binnenkant van de koker vrij wordt gehouden van zand of soortgelijke bronnen van vuil. Zand vertroebelt niet alleen de ogen van de toeschouwer als het erin gestrooid wordt. Ook brillen hebben sterk te lijden onder de schurende invloed.

Maak mooie ogen. Brillenkoker met karakter.

Een bril is niet alleen functioneel een waardevolle metgezel, ook de geldelijke waarde ervan mag niet worden onderschat - vooral in het geval van hulpmiddelen op recept die niet uit de handel verkrijgbaar zijn. Dergelijke glazen, ook al zijn ze "slechts" zonwerend, verdienen een verpakking die past bij hun prestaties en functie. In tegenstelling tot de vaak goedkope accessoires van fabrikanten of opticiens - bedrukt met logo's en soms slechts een ontoereikende bescherming biedend - beschermen de brillenkokers van het Manufactum-gamma hun inhoud als oogballen en zijn ze, of ze nu van geornamenteerd plaatstaal of van stevig leder gemaakt zijn, ook een echte blikvanger. En dat is allesbehalve vanzelfsprekend.

Menu