Menu

X47 Blocnotes A5

Puntmatrix
X47 Blocnotes A5
Puntmatrix
€ 12,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Aan deze kant van wolkenkoekoekland

Aan het begin van elke organisatie staat een instrument. Dit moet letterlijk worden genomen: De Griekse term "organon", waar het woord organisatie uiteindelijk op teruggaat, beschrijft niets anders. Maar zoals we weten zijn er veel hulpmiddelen, ook in de organisatie, en vaak zijn dat digitale hulpmiddelen en apps die adressen, afspraken en notities verzamelen en beheren, eventueel zelfs wereldwijd beschikbaar maken via een digitaal wolkenkoekhuis. Je kunt dat leuk vinden en gebruiken, maar je hoeft het niet te doen. Ook voor analoge werknemers bestaat er een breed spectrum van organisatorische hulpmiddelen dat verder gaat dan de slimme mobiele telefoon en verder dan de laptop of tablet-pc, waarbij het interessant is te zien hoe de omvang van dergelijke analoge systemen zich verhoudt tot het respectieve niveau van technische ontwikkeling van elektronische apparatuur: Terwijl zakagenda's en notitieboekjes tijdens de hoogtijdagen van de PDA (personal digital assistant, weten de ouderen nog) niet klein genoeg konden zijn (waardoor zelfs formaten onder de grootste A6, die nog in een jaszak pasten, in trek waren), slaagt in de tijd van de tablet-pc A5 er steeds meer in om het kleinste serieuze bureauformaat te worden. Het hier aangeboden analoge organisatiesysteem biedt beide formaten - maar overtuigt vooral door zijn doordachte concept en de combineerbaarheid van de afzonderlijke systeemcomponenten, waarvan sommige in verschillende formaten.

Slim, maar analoog

Het X47 van de voormalige managementconsultant Matthias Büttner is heel concreet ontstaan uit Büttners afspraakrijke en gezellige beroepspraktijk en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een doordacht systeem van mogelijkheden en combinaties. Afspraken, adressen, notities, enz. vinden hun plaats in afzonderlijke notitieboekjes, die kunnen worden vastgezet door middel van een stang in veerrails in de rugplooi van de leren omslag. In de eerste plaats heeft dit het voordeel dat de op deze wijze gevulde omslag veel slanker is dan bij een ringband, waar een "minimumdikte" door het ontwerp is gegeven (namelijk die van het ringmechanisme zelf plus de dikte van de omslag). Het heeft ook het voordeel dat de inlegvellen bruikbaar en beschrijfbaar blijven tot bijna in het midden van de ordner. En niet in de laatste plaats heeft het het voordeel dat de afzonderlijke "subsystemen" (jaarkalender, maandplanner, weekplanner, notitieboekjes met verschillende regels) in een paar eenvoudige stappen kunnen worden herschikt om aan de behoeften van de dag te voldoen: Of de jaar-, maand- of gedetailleerde weekkalender voor de komende dag nodig is (of alle drie), welke regels het notitiepapier vandaag idealiter moet hebben (staan schetsen of geschreven aantekeningen op de agenda?) of dat een logboek moet worden meegenomen, kan net zo snel worden besloten als het kan worden uitgevoerd - en, in tegenstelling tot de logica van de ringband, gemakkelijk in hele functionele eenheden. U neemt dus alleen mee wat werkelijk nodig is - vandaag, maar ook morgen, wanneer de behoeften heel anders kunnen zijn.
Wij bieden de X47 in verschillende vormen aan: Enerzijds is er het organisatiesysteem in twee min of meer weelderige (en dienovereenkomstig goedkopere) versies in A5 tot de min of meer minimalistische kleine editie in A6. Aan de andere kant is er de notitie- en agendacover met beperkte functionaliteit, waarbij u ook kunt kiezen tussen A5 en A6, elk met twee of drie mechanismen.

De bolide

Het organisatiesysteem X47 in A5-formaat is het opus magnum van de X47 reeks. Het heeft in totaal zes schuiven met veermechanisme, waarvan vier voor A5-bijlagen in de inbinding en telkens één voor A5- en A6-bijlagen aan de rechter- en linkerbuitenzijde, zodat het in drieluikvorm kan worden geopend en alles kan bevatten wat de organisatie van beroeps- en privé-aangelegenheden vergemakkelijkt. De vier mechanismen in de tailleband bieden plaats aan bijvoorbeeld twee kalenderinzetten waarin professionele afspraken en taken kunnen worden genoteerd, terwijl het adresinzetstuk rechts bijvoorbeeld contactgegevens opslaat en het mechanisme links geschikt is voor de maandkalender in A6-formaat. Net als het A6 notitieboek kan deze maandkalender natuurlijk worden gekoppeld aan het A6 formaat X47 systeem, dat geschikt is voor jaszakken.

Productinformatie

Artikel nummer 23392

In vijf uitspraken. Met microperforatie (behalve voor muziekboeken) voor het schoon uitnemen van afzonderlijke pagina's en met paginering. 64 pagina's. 21 × 14 cm. 80 gsm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu