Menu
Kilwing Weihrauch-Manufaktur

Wierook doosje

Bos en bergen
Kilwing Weihrauch-Manufaktur
Wierook doosje
Bos en bergen
  € 39,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Bossen en bergen. Deze wierookdoos bevat negen wierookmengsels van geurende harsen en houtsoorten. De naam van elk mengsel zegt het al: "Waldspaziergang", bijvoorbeeld, neemt je mee met wierook, tijm, rozemarijn, zonnebloemen en lavendel. "Alpine Magic" revitaliseert met verschillende soorten salie, Zwitserse grove den, jeneverbes en hysopkruid. De "kracht van de bossen" wordt overgebracht door wierook, dennenhars, balsemsparrennaalden, zouthars, cederhout en sandelhout. "Bergwind" zorgt voor frisheid met wierook, munt, damar en venkel. "Almwiese" (met jeneverbes, jeneverhout, tijm, hysop), "Balsemspar", "Zwarte den" en "Swiss stone pine incense" stralen aromatisch-kruidige noten uit. Wierook en styrax helpen om "innerlijke rust" te vinden. De doos is ook geschikt om de wereld van de wierook te betreden en kennis te maken met verschillende geuren en hun effecten.

  Reinigende kracht. Heilzame geur. Wierook mengsels

  Het verbranden van geurige planten, bossen en harsen is diep geworteld in cultus en gebruik. Of het nu gaat om de traditionele Chinese geneeskunde, de zweethut van de inheemse volkeren van Amerika of de wierookceremonie van de Raunächte: ze verwijzen allemaal naar de zuiverende kracht die wordt toegeschreven aan het branden van wierook. Ook al verdween de cultische betekenis geleidelijk naar de achtergrond, de gewoonte om wierook te branden bleef toch bestaan. Wij associëren de geur van wierook en mirre, dennen en sandelhout onvermijdelijk met een feestelijk gevoel van welzijn - alsof de geur van wierook al een kracht bevat die de geest verheft en zo lichaam en geest reinigt van problemen. Onze wierookdozen zetten de traditie van wierook branden voort. De wierook is handgemaakt in Beieren met de beste ingrediënten.

  Beste kwaliteit, zorgvuldige verwerking. Rookwaren van de Kilwing Weihrauch-Manufaktur

  Wij betrekken onze wierook van de Opper-Beierse fabriek Kilwing, die zich al tientallen jaren bezighoudt met de handel in wierook. Er worden alleen geselecteerde harsen en kruiden gebruikt, die met de hand worden gevuld, samengesteld en gecontroleerd. Het assortiment wierook en wierookmengsels is breed, maar de Kilwing Weihrauch-Manufaktur is vooral gespecialiseerd in - de naam verraadt het al - wierook. Niet zonder reden, want tot de oprichting van het bedrijf in de jaren tachtig was er in Duitsland geen gespecialiseerde handelaar voor wierook en was het dienovereenkomstig moeilijk tot bijna onmogelijk om wierook van hoge kwaliteit te vinden. Sindsdien heeft Kilwing dit gat gedicht en heeft zich niet alleen gevestigd als een wereldberoemde specialist voor wierook en wierookproducten van de hoogste kwaliteit, maar heeft het ook een wierookmuseum ingericht in het hoofdkantoor van het bedrijf in Altötting. Het biedt bezoekers een uitgebreid inzicht in de wereld van wierook en geeft een idee hoeveel ervaring en kennis nodig is om wierook van hoge kwaliteit te produceren. Bij Kilwing staan echter niet alleen de kwaliteit van de grondstoffen en de uiterste zorg bij de verwerking op de voorgrond. Bij de verpakking besteedt de fabrikant nauwgezet aandacht aan milieuvriendelijke en grondstofbesparende materialen en ziet hij volledig af van plastic, zelfs voor de kleinste banderol. Kilwing gebruikt potten en kurken van een Duitse fabrikant - die net als Kilwing alleen natuurlijke elektriciteit gebruikt. Als de rookwaren op zijn, kunnen de voedselveilige potten en kurken worden gebruikt voor specerijen en dergelijke.

  Rooksoort. Geur in de rook

  Sinds mensenheugenis worden geurige houtsoorten, harsen en planten verbrand rond het kampvuur, en in veel culturen is wierook niet alleen ingeburgerd voor rituele en religieuze rituelen, maar is het ook een integraal onderdeel van de geneeskunst, zoals in de traditionele Chinese geneeskunde. In de naam parfum, die is afgeleid van het Latijnse per fumum (= door de rook), is het gebruik van wierook branden nog steeds gedocumenteerd. En het geniet nog steeds een grote populariteit, zowel voor sfeerverbetering als om specifiek te profiteren van de heilzame effecten van wierook. Om de aroma's van de wierook volledig tot ontwikkeling te laten komen, zijn zowel de kwaliteit ervan als de combinatie cruciaal. Onze wierookmaterialen zijn natuurlijk zuiver, ze komen rechtstreeks uit het betreffende land van herkomst en worden in Duitsland met de grootste zorg geselecteerd en samengesteld.

  De wierookmaterialen kunnen worden gerookt op de wierookskool en ook op een theepot als deze is voorzien van een draadscherm voor het plaatsen van de wierook. Om te voorkomen dat de harsen aan de draadzeef van de theepotverwarmer blijven kleven, strooit u een kleine hoeveelheid fijn zand op de zeef of legt u er aluminiumfolie op voordat u het rookmateriaal hier plaatst. Bloem- en harsverwijderaar, bijvoorbeeld, is geschikt voor het reinigen van de zeef. Of leg het in de vriezer, de bevroren hars kan dan gemakkelijker worden verwijderd. De zeven kunnen ook in de vaatwasmachine worden gereinigd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206603

   Verschillende wierook mengsels in een houten doosje. Gemaakt in Duitsland.
   Bos en Bergen. 9 wierook mengsels: Forest Walk, Black Pine, Inner Peace, Alpine Magic, Power of the Woods, Mountain Wind, Swiss Pine Incense, Balsam Spruce, Alpine Meadow. 13,5 × 13,5 × 5,5 cm. Totaal gewicht ongeveer 390 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen