Niewsbrief

Schoenen

Sportschoenen en sneakers

Op deze pagina vindt u ons assortiment sportschoenen en sneakers: o.a. loopschoenen en sportschoenen van Brütting - "handmade in Germany". Wij bieden ook sportschoenen van Zeha Berlin aan: Dit zijn schoenen uit de serie Carl Häßner Meisterschuhe, die in Portugal worden gemaakt volgens historische modellen. Tot slot omvat ons assortiment casual schoenen ook hennep sportschoenen en sportschoenen van Ecoalf gemaakt van gerecycleerd polyamide. Deze zijn - zoals bijna alle schoenen op deze pagina - verkrijgbaar in dames- en herenmaten.

Geselecteerde producten in detail

Dames leren sneakers, Natuur

Het bovenwerk van deze sneaker is Werbio Nappa, een kalfsnappaleer dat speciaal voor Werner is gemaakt. De voorkant, de kwartieren en de stofklep van de sneaker zijn fijn geperforeerd, wat zorgt voor een goede ventilatie van de voet tijdens het dragen. De buitenzool van thermoplastisch rubber loopt over in een omtrekhoge rand die de schoen tijdens het dragen beschermt.

Sportschoenen van Zeha

Zeha Berlin is een traditioneel schoenenmerk dat in 2002 nieuw leven werd ingeblazen door Alexander Barré uit Berlijn. Het merk ontleent zijn naam aan de initialen van zijn oorspronkelijke oprichter Carl Häßner. Wat begon met sportschoenen en zich uitbreidde tot "normaal" schoeisel, omvat nu ook sandalen.

Brütting. Sportschoenen made in Germany

Sinds het einde van de jaren zestig produceert Brütting sportschoenen die in nauwe samenwerking tussen Eugen Brütting uit Nürnberg en trainers en atleten werden ontwikkeld en ook vandaag nog "met de hand in Duitsland worden gemaakt". De loopschoenen, bijvoorbeeld, zijn gemaakt met een orthopedisch geïntegreerd voetbed en zijn door schoenmakers op een leest (die meer gebogen is dan gebruikelijk) geconstrueerd. De hiel is omsloten door een zachte randvoering, de achterste kap is met rubber verstevigd. Ook het probleem van de demping van de zool heeft Brütting schoenmakend opgelost: de weg- en offroad-loopschoenen hebben een drielaagse constructie met een slijtvaste rubberen buitenzool, een wig en een doorlopende tussenzool van celrubber.

Meer sneakers