Manufactum

Schoudertas koeienhuid

Zwart
Manufactum
Schoudertas koeienhuid
Zwart
  Zwart
  € 249,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Voor veel van onze leren tassen, die wij zelf vervaardigen, hebben wij historische modellen als voorbeeld gebruikt. Niet uit nostalgie, maar omdat hun vorm en kwaliteit de tand des tijds hebben doorstaan. Zoals dit model, dat ooit door Deutsche Post werd gebruikt als extra tas, waarbij vorm de functie volgt op de beste Bauhaus-manier en dat ook visueel overtuigend is. Reden genoeg om zo'n klassiek, tijdloos stuk te restaureren.

  Post-Minimalisme. koeienhuid

  Tassen als deze werden vroeger door bezorgers van Deutsche Post gedragen als extra tassen voor speciale post (officiële aankondigingen, aangetekende zendingen enz.) en werden dagelijks door weer en wind gedragen. Dit ene, nauwkeurig omschreven doel leidde tot een minimalisme in hun ontwerp dat onmiskenbaar bijdroeg tot hun schoonheid. De constructie van de tas, gemaakt van plantaardig gelooid rundleer, is er volledig op gericht dat de tas in elke situatie (en zoals we weten, omvat dat bij de post ook fietsen en af en toe een haastige ontsnapping aan bijtende honden) comfortabel en zonder beperkingen kan worden gedragen. Zo is de 2,5 cm brede en 125 cm lange schouderriem niet rechtstreeks aan het lichaam van de tas genaaid, maar beweegbaar aan twee oogjes van staaldraad aan de achterkant van de tas; dit zorgt er ook voor dat de tas dicht op het lichaam zit en niet bij elke stap heen en weer zwaait. De lengte van de riem kan zeven keer worden aangepast, zodat de tas optimaal aan de lichaamslengte kan worden aangepast.

  Productinformatie

  Artikel nummer 54915

   Runderhuid (dikte 2,8-3 mm), plantaardig gelooid, herkomst Duitsland. Zwart doorgeverfd, opengewerkte stiksels. Met een opgenaaide pennenlus. Stalen gesp. Riemlengte 1,25 m, breedte 2,5 cm. Gemaakt in Tsjechië. 29 cm breed, 23 cm hoog, 6,5 cm diep. Gewicht 650 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten