Leinenweberei Vieböck

Kussensloop Hennep en Linnen

Natuur - 40 × 80 cm
Exclusief
Leinenweberei Vieböck
Kussensloop Hennep en Linnen
Natuur - 40 × 80 cm
  Natuur
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Het Oostenrijkse Leinenweberei Vieböck produceert sinds 1832 uitstekende linnen en linnen mengsels. Een van de nieuwste producten is dit winterbedlinnen, dat zijn verwarmende eigenschappen dankt aan het hennepgehalte van 59 procent. Speciaal voor Manufactum zijn de hoezen afgewerkt met gedraaide knoppen in zwart. U kunt het hennep beddengoed in dit ontwerp alleen bij ons krijgen.

  Winter warm en zacht. Beddengoed van hennep en linnen

  Bij dit beddengoed zorgt de combinatie van verwarmende hennep (59%) en verkoelend linnen (41%) voor een aangenaam slaapklimaat, vooral in de winter. Beide materialen kunnen veel vocht opnemen en snel weer afgeven. In tegenstelling tot linnen, dat klassiek wordt gebruikt voor zomertextiel omdat het een goede warmtegeleider is, kan hennep u ook warm houden. Hennepbeddengoed ondersteunt dus een evenwichtig en aangenaam getemperd slaapklimaat onder uw winterdekbed. Zowel de hennep- als de linnenvezels worden gekenmerkt door een zeer glad oppervlak en worden daarom als bijzonder aangenaam op de huid ervaren. Tegelijkertijd zijn ze vuilafstotend en dus gemakkelijk schoon te maken. Voor ons beddengoed worden de hennep- en linnenvezels tot fijn garen gesponnen (dikte 26 Nm) en verwerkt tot een dicht, canvasgebonden weefsel (basisgewicht 178 g/m²). Dankzij een voorwas voelt het beddengoed al soepel en zacht aan en vertoont het niets van de aanvankelijke stijfheid die typisch is voor hennep en linnen. Net als linnen is hennep slijtvast en scheurvast, zodat het vele wasbeurten kan doorstaan en bij elke wasbeurt een beetje zachter wordt. Zorg er bij het strijken van de easy-care dekbedovertrekken voor dat de hennep- en linnenstof nog licht vochtig is.

  Oud en toch modern. Hennep

  Samen met vlas en brandnetel is hennep een van onze oudste nuttige en gecultiveerde planten. Tot in de 19e eeuw waren het belangrijke grondstoffen voor de kledingindustrie, voor touwen, koorden, zeildoek en nog veel meer. Met de industriële revolutie en de triomf van katoen verloren de robuuste vezelplanten aan belang, maar als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen scoren ze al punten bij de teelt en oogst en behoren ze daarom vandaag tot de meest duurzame materialen. Hennep heeft aanzienlijk minder water nodig dan katoen. Hennep is sober en bestand tegen ongedierte, zodat noch bij de teelt noch bij de oogst en de verwerking herbiciden, insecticiden of synthetische meststoffen hoeven te worden gebruikt. Met zijn grote wortelstelsel zorgt de diepgewortelde plant voor een goede losmaking van de grond, wat een positief effect heeft op de stevigheid van de bodem. En hennep onderdrukt de groei van wilde onkruiden, waarvan de later in de vruchtwisseling geteelde gewassen profiteren. Maar zelfs als monocultuur kan hennep dankzij zijn zelftolerantie jarenlang zonder problemen op dezelfde grond worden geteeld. Ten slotte is hennep als textiel ook in vele opzichten superieur aan katoen: De weerstand en slijtvastheid van de lange, scheurvaste vezels zijn aanzienlijk beter, daarom werd vroeger zelfs zeildoek van hennep gemaakt. Ook nu nog zijn winning en verwerking zeer kostbaar, maar dankzij nieuwe procédés is het nu mogelijk uit de tamelijk ruwe hennepvezelbundels zeer fijne, gelijkmatige garens te spinnen, die nodig zijn voor kleding en beddengoed. Het gebruik als vulling voor beddengoed is daarentegen betrekkelijk nieuw. Tot 1996 was de commerciële hennepteelt in Duitsland verboden. Sindsdien is het aandeel van de lokale en ook de Europese hennepproductie toegenomen, maar zij kan bij lange na niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Het merendeel van de verwerkte hennepvezels komt dus uit China.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207177

   59% hennep en 41% linnen. Basisgewicht 178 g/m². Machinewas tot 60 °C. Niet geschikt voor de droger. De hoezen zijn voorgewassen, de restkrimp is 4%. Gemaakt in Oostenrijk. Kleur naturel met grijs gevlekte garen en zwarte gedraaide knopen.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten