Menu
Kaweco

Kaweco Liliput Vulpen Aluminium

Aluminium - F
Kaweco
Kaweco Liliput Vulpen Aluminium
Aluminium - F
  Aluminium
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Octrooi. Praktisch. Kaweco Liliput.

  Hij doet zijn naam eer aan: de Liliput past in een borstzak, broekzak of handtas om af en toe te schrijven, maar is evengoed geschikt voor grotere schrijfopdrachten. De dop van de vulpen heeft een interne schroefdraad; hij sluit dus ofwel heel goed af, ofwel wordt hij, achteruit geschroefd, verlengd tot een volwaardig schrijfinstrument. Omdat de vulpen ons zo overtuigt in zijn gebruik en functionaliteit, bieden wij de Kaweco-Liliput in vier versies aan: naast de lichtgewicht in aluminium en de roestvrijstalen versie, bieden wij hem ook aan met een onbehandelde messing behuizing en met een koperen behuizing.

  "Geconverteerde cartridge". Kaweco Liliput.

  De favoriete vorm van veel klassiek vormgegeven vulpennen is die van de sigaar (de OMAS MoMA en de Stipula "Da Vinci" uit ons assortiment zijn hier bijvoorbeeld duidelijk op gebaseerd). De Kaweco Liliput, die nu verkrijgbaar is in een heruitgave met een aluminium behuizing (het origineel was van eboniet), is daarentegen slechts iets groter in lengte en diameter dan een filtersigaret in gesloten toestand - en dus net groot genoeg voor één standaardpatroon. De dop heeft een interne dubbele schroefdraad, zodat hij ofwel heel goed afsluit, ofwel, wanneer hij aan de achterkant wordt vastgeschroefd, wordt verlengd tot een volwaardige vulpen. De voordelen liggen voor de hand: enerzijds past het gemakkelijk in een handtas of borstzak, en kan het zelfs in een niet al te kleine portemonnee worden meegenomen. Anderzijds is het een slank lichtgewicht van 10 gram, dat ook geschikt is voor grotere schrijftaken op elk moment - en niet alleen voor delicate dameshanden.

  Inkt en penpunt.

  Ondanks balpennen, viltstiften en andere nieuwe ontwikkelingen wordt de vulpen nog steeds beschouwd als het toppunt van schrijfcultuur. Daar zijn zeker historische redenen voor (het perfectioneert immers een techniek die vele eeuwen geleden met de ganzenveer begon), maar er is meer aan de hand: pas op gevorderde (school)leeftijd, wanneer het gebruik van de vulpen vanzelfsprekend is geworden, komt het handschrift volledig tot ontwikkeling en wordt het onmiskenbaar individueel. "Technisch" heeft het effect van de vulpen die een persoonlijk handschrift ontwikkelt eenvoudige redenen: De penpunt maakt een individuele benadering van het papier mogelijk bij het schrijven (in tegenstelling tot de loden bal), en ook de voorkeur voor een van de gangbare penpuntbreedtes - fijn, medium, breed - leidt tot verschillende handschriften. De vulpen is daarom veel meer een persoonlijk "uitdrukkingsmiddel" dan andere schrijfinstrumenten kunnen zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66777

   Kaweco Liliput, aluminium behuizing. Stalen penpunt met iridiumkorrel. Verkrijgbaar in de penpuntbreedtes F, M en B. Lengte 9,5 cm. Gewicht 10 g. Geleverd in een blikken doosje.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen