Cretacolor

Cretacolor kleurpotloden

12 stuks
Cretacolor
Cretacolor kleurpotloden
12 stuks
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Kleurintensieve, watervaste kunstenaarspotloden

  Klassieke kleurintensieve, watervaste kunstenaarskleurpotloden in zeshoekige vaten van lindehout. Ze zijn sterk gepigmenteerd en brengen de kleur met een stevige streek op de pagina, waardoor ze geschikt zijn voor zowel snelle schetsen als overzichtstekeningen. Licht vloeiende lijnen zoals arceringen kunnen goed worden gemaakt door het gelijkmatig schuren van de kleurdraden en details kunnen met de punt worden uitgewerkt. De kleuren kunnen worden gemengd door de kleurlagen over elkaar heen te leggen, maar de potloden kunnen ook worden gebruikt voor andere technieken zoals frottage of smudging en worden gecombineerd met andere materialen. Ze worden geslepen met een normale slijper. Verkrijgbaar in sets van 12 of 24 kleuren. De kleurpotloden worden vervaardigd door de Oostenrijkse potlodenfabriek Cretacolor in Hirm.

  Het mengsel maakt de kleur

  De productie van kleurpotloden is een wetenschap op zich en navenant complex. Natuurlijk zijn de pigmenten het sluitstuk, en hangt de kleurintensiteit af van de manier waarop ze worden verwerkt (hun ontbinding) en de hoeveelheid die wordt toegevoegd. Met andere woorden, een hoog pigmentgehalte leidt niet noodzakelijkerwijs tot een hoge kleurintensiteit als de inkt niet goed verpulpt is. De kleuruitstrijking op het papier wordt bepaald door het bindmiddelgehalte in het lood, het soort vulstoffen en kleurstoffen en het aandeel wasachtige bestanddelen. En tenslotte speelt ook de looddiameter een rol: loodjes met een kleine diameter vereisen meer bindmiddel voor een hogere breeksterkte en lijken daarom wat harder bij het tekenen. Lood met een grotere diameter maakt een zachtere consistentie mogelijk (d.w.z. minder bindmiddel), wat gepaard gaat met een hoge kleurintensiteit en een zachte streek. Zogenaamde hydrophile of lipofiele additieven (water- of vetminnende additieven) bepalen of een kleur aquarelbaar of permanent is. Al deze parameters - soort pigmenten en additieven, aandeel bindmiddelen en looddiameter - zijn ook van invloed op de resulterende kleur. Het kleurenpalet van onze kleurpotloden en aquarelpotloden pakt dus heel anders uit.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202644

   Kleurintensieve, watervaste kunstenaarskleurpotloden met een hoge lichtechtheid van meer dan 50 jaar (LF I en LF II volgens de Amerikaans-Amerikaanse norm ASTM D4303). Gelakte, zeshoekige houten behuizing (lindehout). Lengte 17 cm, Ø 7mm. Lood diameter 3,8 mm. Gemaakt in Oostenrijk. In een blikken doos.
   12 pennen: één elk van permanent wit, cadmium citron, oranje, permanent rood donker, meekrap karmijn, violet, ultramarijn, lichtblauw, mosgroen licht, grasgroen, kastanjebraun, ivoorzwart.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen