Cretacolor

Cretacolor Dikke Kleurpotloden

(Ø 10 mm)
24 stuk
Cretacolor
Cretacolor Dikke Kleurpotloden
(Ø 10 mm)
24 stuk
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Extra dikke kleurpotloden. Met grote diameter voor uitgebreide kleurtoepassing

  Deze uitgebreide kunstenaarskleurpotloden van de Oostenrijkse potlodenfabrikant Cretacolor hebben extra dikke stiften met een diameter van 6,4 mm en zijn dus voorbestemd voor dekkend en uitgebreid werk. De grote diameter maakt een zachtere consistentie van het lood mogelijk, wat op zijn beurt een hoge kleurintensiteit en een zachte streek bevordert. De loodjes zijn zeer gepigmenteerd en hebben een licht wasachtige en rijke kleur. De kleuren kunnen worden gemengd of overgeschilderd, zodat met kleurlagen kan worden gewerkt, en ze kunnen worden gecombineerd met andere materialen. Verkrijgbaar in sets van 12 of 24 kleuren.

  Het mengsel maakt de kleur

  De productie van kleurpotloden is een wetenschap op zich en navenant complex. Natuurlijk zijn de pigmenten het sluitstuk, en hangt de kleurintensiteit af van de manier waarop ze worden verwerkt (hun ontbinding) en de hoeveelheid die wordt toegevoegd. Met andere woorden, een hoog pigmentgehalte leidt niet noodzakelijkerwijs tot een hoge kleurintensiteit als de inkt niet goed verpulpt is. De kleuruitstrijking op het papier wordt bepaald door het bindmiddelgehalte in het lood, het soort vulstoffen en kleurstoffen en het aandeel wasachtige bestanddelen. En tenslotte speelt ook de looddiameter een rol: loodjes met een kleine diameter vereisen meer bindmiddel voor een hogere breeksterkte en lijken daarom wat harder bij het tekenen. Lood met een grotere diameter maakt een zachtere consistentie mogelijk (d.w.z. minder bindmiddel), wat gepaard gaat met een hoge kleurintensiteit en een zachte streek. Zogenaamde hydrophile of lipofiele additieven (water- of vetminnende additieven) bepalen of een kleur aquarelbaar of permanent is. Al deze parameters - soort pigmenten en additieven, aandeel bindmiddelen en looddiameter - zijn ook van invloed op de resulterende kleur. Het kleurenpalet van onze kleurpotloden en aquarelpotloden pakt dus heel anders uit.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202649

   Kleurintensieve, watervaste kunstenaarskleurpotloden, hoog gepigmenteerd en met een zachte, brede streek voor uitgebreide kleuraanbrenging. Gelakt, zeshoekig houten omhulsel (lindehout), l 17,5 cm, Ø 10 mm, gewicht 12 g/stuk. Lood diameter 6,4 mm. Gemaakt in Oostenrijk. In een blikken doos.
   24 stiften: één elk van permanent wit, Napels geel, cadmium citron, oranje, permanent rood licht, permanent rood donker, meekrap karmijn, vleestinten licht, cyclamen, magenta, violet, ultramarijn, Pruisisch blauw, lichtblauw, mosgroen licht, mosgroen donker, grasgroen, smaragd, oker licht, kastanjebraun, omber, lichtgrijs, donkergrijs, ivoorzwart.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen