Menu
Manufactum

Cederbomen

Cederhout
Manufactum
Cederbomen
Cederhout
  Cederhout
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Cederhout uit Virginia.

  Het bekende cederhout uit Virginia is eigenlijk afkomstig van de Virginia jeneverbes (Juniperus virginiana L.). Zijn hout heeft een cederachtige geur, waardoor de handelsnaam Virginian cedar of red cedar ingeburgerd is geraakt. Zijn natuurlijke gehalte aan essentiële oliën en zijn vermogen om vocht aan te trekken maken het onbehandelde hout tot het ideale materiaal voor schoenleesten en schoenspanners, die door hun lichte gewicht ook zeer praktisch zijn op reis. De kruidige geur van het hout bevalt echter niet iedereen. Onze schoenleesten en schoenspanners worden vervaardigd in Bad Berleburg.

  Wat schoenspanners doen.

  Schoenen horen op schoenspanners of schoenleesten nadat ze gedragen zijn. Deze houden de schoenen niet alleen in vorm, maar absorberen ook het vocht dat zich tijdens het dragen in de schoen heeft gevormd. Dat laatste kan alleen als ze van ongelakt hout zijn gemaakt. Hoewel het onbetwistbaar is dat schoenspanners of schoenleesten in elk paar schoenen thuishoren, zijn er twee meningen over wanneer ze te gebruiken: Terwijl sommigen zeggen dat u de schoenspanner of leest in de schoen moet doen terwijl hij nog warm is, adviseren anderen hem eerst te laten luchten. Als de schoen nat is geworden, moet hij eerst met krantenpapier worden gevuld. Pas als het redelijk droog is, kunnen de schoenspanners erin.

  Het onderhouden en conserveren van schoenen.

  Vrijwel geen enkel ander voorwerp in ons dagelijks leven wordt aan zoveel interne en externe stress blootgesteld als de schoen waarmee we elke dag het trottoir betreden. Het is verbazingwekkend dat een schoen zo lang mee kan gaan als een goed gemaakte natuurlijk. De enige voorwaarde: regelmatige verzorging, die kan worden opgevat als een karwei of een respectvol ritueel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203534

   Voorblad uit één stuk, afgeronde kop, lengteverstelling door spiraalveer. Gemaakt in Duitsland. Dubbele maten 36/37-46/47.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten