Menu
Blackwing

Blackwing potlood

(12 stuks)
Blackwing Pearl. Witte schacht
Blackwing
Blackwing potlood
(12 stuks)
Blackwing Pearl. Witte schacht
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Nieuwe editie van een cult pen. Blackwing 602.

  Niemand vermoedde dat de Blackwing 602 van Eberhard Faber een grote aanhang had onder potloodliefhebbers toen de Amerikaanse fabrikant de productie ervan in 1998 stopzette. Slechts korte tijd later werden de nog bestaande exemplaren druk verhandeld, zodat de eveneens Amerikaanse, niet minder traditiegetrouwe schrijfwarenfabrikant Palomino besloot een aangepaste nieuwe editie van de Blackwing uit te brengen. Geleerden (en ongeleerden) in de digitale wereld twisten over de legitimiteit van deze opvolger, daarom hebben wij ons via verspreiding in huis en analoog gebruik van het potlood een persoonlijke mening uit de eerste hand gevormd, die ondanks alle tekortkomingen positief is: het potlood is een formidabel schrijf- en tekeninstrument gebleken. Het enige gebrek dat we hier niet onvermeld willen laten is de constructie en de toestand van de gum: de huls zet hem onvoldoende vast zodat hij bij het gummen terugglijdt.

  Schrijft als boter.

  Anders dan het origineel wordt de Palomino Blackwing 602 geleverd in grijs gelakt Californisch cederhout met een grafietstift die relatief zacht is en zelfs met weinig druk een goede binding met het papieroppervlak kan vormen. Net als het origineel draagt ook de opvolger de bijbehorende boodschap op de achterkant: "De helft van de druk, twee keer de snelheid." Ook al maakt de opdruk alleen het schrijven niet sneller, het geeft wel een uitstekende indruk van het schrijven en tekenen met dit potlood. De Blackwing is verkrijgbaar in drie andere kwaliteiten, als Blackwing Pearl met een witte loop (4B), als Blackwing met een zwarte loop in de zachtste kwaliteit (6B) en in Natural met de hardste van de vier aangeboden kwaliteiten. De aanduiding van de hardheidsgraden verschilt van die in Europa, zodat de grafietstiften iets zachter zijn dan in dit land gebruikelijk is.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32298

   Gemaakt van Californisch cederhout, gelakt. Messing huls met vervangbare gum. 12 potloden, lengte 20 cm, ongeslepen. In een doos met schuifdeksel.
   Blackwing Pearl: witte loop, witte gum. Hardheid ongeveer 4B. Zachte, tonale streek, voor schrijven en tekenen uit de vrije hand.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen