Menu

Badborstel Paardenhaar

Groot
Badborstel Paardenhaar
Groot
42,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Fijn schuim en zachte massage.

Deze houten badborstel is gemaakt van sterk paardenhaar, waardoor het een milieuvriendelijk plastic alternatief is, maar bovenal kan de natuurlijke bekleding in combinatie met een goede zeep een bijzonder zacht schuim creëren - zelfs tijdens het douchen.
U hebt de keuze uit verschillende maten: de kleine versie is dankzij zijn compacte afmetingen ook geschikt voor op reis. De grote badborstel ligt dankzij de ergonomisch gevormde knop bijzonder goed in de hand. De naar buiten uitstekende borstelharen zorgen bovendien voor een breed toepassingsgebied.
Wij raden aan de badborstel hangend of staand op de borstelharen te laten drogen, zodat het vocht uit het hout wordt weggezogen.

Een tastbaar verschil. Borstels van Iris Hantverk

Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en mensen met een visuele handicap kunnen worden opgeleid. Zo is ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw ontstaan, als een bedrijf opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland zetten de borstels nog steeds volledig met de hand in elkaar. Ook de technieken zijn dezelfde als toen: met behulp van een haakje dat aan de vinger is bevestigd, wordt een roestvrij staaldraad door gaatjes in de houten borstelbasis gehaald en tot lussen gevormd. De borstelharen, die tot kleine bundeltjes zijn samengevoegd, worden in de lussen gestoken en met behulp van de draad strakgetrokken voordat ze uiteindelijk met behulp van een snijmachine - geleid door de tastzin en met veel gevoel - allemaal samen op de juiste lengte worden gebracht. Het werkproces is terug te vinden op het eindproduct: Het verloop van de draad aan de achterkant van veel penselen is een zichtbaar en tastbaar bewijs van het vakmanschap, zelfs na voltooiing.

Productinformatie

Artikel nummer 17367

Paardenhaar, met de hand getekend. Gemaakt in Zweden.
Klein:
Body berkenhout geolied. Afsnijdlengte 2,5 cm. Hoogte 4,5 cm, Ø 8 cm. Gewicht 100 g.

Large:
Body geolied esdoornhout. Afsnijdlengte 3 cm. Hoogte 9,5 cm, Ø 13 cm. Gewicht 170 g.
Corpus esdoornhout geolied. Bijgesneden lengte 3 cm. Hoogte 9,5 cm, Ø 13 cm. Gewicht 170 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu