Iris Hantverk

Badborstel Paardenhaar

Groot
Iris Hantverk
Badborstel Paardenhaar
Groot
  Groot
  € 47,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Fijn schuim en zachte massage

  Deze houten badborstel heeft sterk paardenhaar, waardoor het een milieuvriendelijk plastic alternatief is, maar bovenal zorgen de natuurlijke haren in combinatie met een goede zeep voor een bijzonder zacht schuim - zelfs tijdens het douchen. Je hebt de keuze uit verschillende maten: de kleine versie is ook ideaal voor op reis dankzij de compacte afmetingen. De grote badborstel met ergonomisch gevormde handgreep ligt bijzonder goed in de hand. De naar buiten gerichte borstelharen zorgen ook voor een breed toepassingsgebied. We raden aan om de badborstel te laten hangen of op de borstelharen te laten staan om te drogen, zodat vocht wordt afgevoerd van het hout.

  Een tastbaar verschil. Penselen van Iris Hantverk

  Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en slechtzienden kunnen worden opgeleid. Zo ontstond ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw als een bedrijf dat was opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie leeft tot op de dag van vandaag voort: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland assembleren de borstels nog steeds volledig met de hand. Ook de technieken zijn dezelfde als toen: met behulp van een haakje dat aan de vinger wordt bevestigd, wordt een roestvrijstalen draad door gaten in de houten borstelbasis gehaald en tot lussen gevormd. De borstelharen, die in kleine bundels zijn verzameld, worden in de lussen gestoken en met behulp van de draad vastgezet voordat ze uiteindelijk met een snijmachine - geleid door de tastzin en met veel gevoel - allemaal op de juiste lengte worden gebracht. Het werkproces is terug te vinden op het eindproduct: Het verloop van de draad op de achterkant van veel penselen is zichtbaar en tastbaar bewijs van het vakmanschap, zelfs na voltooiing.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17367

   Getrimd met paardenhaar, met de hand getekend. Gemaakt in Zweden.
   Body esdoornhout geolied. Trimlengte 3 cm. Hoogte 9,5 cm, Ø 13 cm. Gewicht 170 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen