Kockums Jernverk

Zweedse koekenpan smeedijzer

28 cm
Kockums Jernverk
Zweedse koekenpan smeedijzer
28 cm
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Zweeds staal voor uw fornuis.

  Lichter dan gietijzer, maar gezegend met vergelijkbare, overtuigend goede bakeigenschappen. Dat is deze smeedijzeren koekenpan. Overigens moet "Zweeds staal" letterlijk worden opgevat, want de fabrikant is niet alleen gevestigd in het Scandinavische land en produceert zijn pannen daar, hij betrekt de benodigde grondstof ook van een fabriek in Zweden. De pan komt al gebakken bij u aan, wat betekent dat het smeedijzer is voorzien van een corrosielaagje van goede plantaardige olie, zodat u meteen aan de slag kunt. Voor gebakken aardappelen, biefstuk en alles wat geschroeid of gebraden moet worden, komt de smeedijzeren pan echt tot zijn recht, omdat hij niet alleen tot een zeer hoge temperatuur kan worden verhit, maar ook de opgeslagen warmte gelijkmatig over de bodem en de rand verdeelt. De pan is zelfs ovenbestendig tot 200 °C en kan dus net zo goed worden gebruikt als een open, ronde braadpan. Onze aanbeveling: Gebruik in het begin iets meer frituurvet dan normaal om de bestaande beschermende laag plantaardige olie te versterken. Met de juiste temperatuurregeling kunt u zelfs vis bakken in deze pan.

  Kooktoestellen:

  Het materiaal is geschikt voor alle soorten fornuizen (elektrisch, gas, inductie en zelfs open vuur). Wij raden de pannen echter alleen voorwaardelijk aan voor glaskeramische kookplaten, omdat het ruwe oppervlak van het oorspronkelijke materiaal zijn sporen kan nalaten. Vergeet niet dat de kookplaat niet kleiner mag zijn dan de bodem van de pan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205560

   ijzeren pannen (materiaaldikte 3,3 mm). Gebakken met plantaardige olie. De handvatten zijn geklonken. Niet geschikt voor de vaatwasser. Afvegen met wat keukenpapier na gebruik is meestal voldoende. Zo niet, spoel dan uw ijzeren pan af onder stromend water en gebruik geen afwasmiddel. Daarna goed drogen.
   Voet Ø 24 cm, Ø bovenkant 28 cm. Randhoogte 5 cm. Lengte 51 cm. Gewicht 2,3 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen