Menu

Zhenobya Mardine Zeep

Zhenobya Mardine Zeep
  € 4,90Basisprijs: € 32,67/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Mardin zeep. Met geurige wilde pistache olie.

  Mardin is het Aramese woord voor fort, en dat is precies wat de stad ooit was: een strategisch gunstig gelegen post hoog boven de Mesopotamische vlakte. Tegenwoordig maakt de stad bij de Syrische grens deel uit van het zuidoosten van Turkije. In het begin waren het vooral Assyriërs die in Mardin woonden, maar Mongolen, Koerden en Turken voegden zich al snel bij hen en gaven vorm aan het stadsbeeld en de tradities, waartoe ook nu nog het koken van zeep behoort. En aangezien het gebied altijd beroemd is geweest om zijn pistachebomen, is het niet verwonderlijk dat de intens geurende pistacheolie ook werd gebruikt voor zeep. De olie voor Mardin zeep is afkomstig van een wilde pistache (Pistacia terebinthus) en is rijk aan onverzadigde essentiële vetzuren alsook lecithine, ijzer, magnesium en vitamine E. De olijfolie van de eerste persing wordt gedurende drie dagen zachtjes gestoofd bij een lage temperatuur (110 °C). In tegenstelling tot Aleppo zeep behoudt Mardin zeep zijn frisgroene kleur, zelfs na het drogen en rijpen (oranje Mardin zepen zijn gewoon verrijkt met natuurlijk bètacaroteen, dat hun kleur geeft).

  De uiterst milde zeep is ook geschikt voor de droge en gevoelige huid en wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor het haar, omdat ze het haar en de hoofdhuid niet belast.

  Oude traditionele zepen. Gekookt door Zhenobya.

  Zhenobya is een van de traditionele zeepziederijen in Aleppo en een van de weinige daar die nog zeep kunnen koken. Naast de beroemde Aleppo-zepen produceren zij ook natuurlijke zepen waarvan de recepten oorspronkelijk afkomstig zijn uit steden in het Midden-Oosten, waar het koken van zeep een even lange traditie heeft als in Aleppo: Nablus op de Westelijke Jordaanoever, Mardin in het zuidoosten van Turkije en het oude Antiochië, het huidige Antakya in het zuidwesten van Turkije.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204773

   Handgemaakte natuurlijke zeep met wilde pistache olie. Ook geschikt voor de droge en gevoelige huid en voor het wassen van het haar, want het belast haar en hoofdhuid niet. 150 g stuk
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu