Menu

Zhenobya Laurierzeep uit Aleppo

Zhenobya Laurierzeep uit Aleppo
5,90 €Basisprijs: 29,50 €/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Laurierzeep. Van koudgeperste oliën

Deze laurierzeep uit Aleppo is handgemaakt op basis van zuivere olijfolie van eerste koude persing en wordt daarom geleverd in de klassieke blokvorm. Zoals van oudsher gebruikelijk is in de Arabische landen, wordt de olie aan het einde van het kookproces verrijkt met laurierolie (6%), die eveneens koud wordt geperst. Het is geschikt voor lichaam en gezicht en kan ook worden gebruikt voor het scheren (pH-waarde 8-9).

Nogal origineel: plantenzeep uit Aleppo

Aleppo, de bijbelse stad Helbon in het huidige Syrië, is de Arabische bakermat van de kunst om fijne zepen te maken van plantaardige oliën. Van de zeepziederijen die vandaag de dag nog in en rond Aleppo bestaan, zijn er echter nog maar een paar die hun producten maken volgens het oude, ambachtelijke proces van meervoudig koken "op nieuw water", dat wordt voltooid door de kookmeester die de afgewerkte, "gezouten" zeep test in een "proeverij".

Zhenobya. Natuurlijke zeep uit Syrië

Onze Aleppo zepen komen uit een van deze traditionele fabrieken. Ze zijn gemaakt op zuiver plantaardige basis. Ze zijn gebaseerd op olijfolie van de eerste koude persing, die in grote ketels wordt gemengd met in water opgelost natriumcarbonaat en verzeept bij 200 °C. Na afkoeling, ontwatering en toevoeging van water wordt de zeep geëxtraheerd. Na afkoeling, ontwatering en eerste droging kan de ruwe zeep met een handsnijder in blokjes worden gesneden en met de bedrijfsstempel worden gestempeld. Ten slotte moeten de zeepbalen ten minste zes maanden rusten, gedurende welke periode zij veel van hun gewicht verliezen en hun olijfgroene oppervlak verandert in de typische okergele tint, terwijl de binnenkant olijfgroen blijft. De huidvriendelijke zepen zijn even geschikt voor de verzorging van handen, lichaam en gezicht.

Productinformatie

Artikel nummer 70049

Gecertificeerde natuurlijke cosmetica.
200 g stuk
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu