Victoria

Wokpan gietijzer

Victoria
Wokpan gietijzer
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Warm, warmer, wok

  Zoals voor (bijna) elk ander materiaal geldt ook voor gietijzer: hoe vaster, hoe evenwichtiger de reactie op de warmte-inbreng. Dit geldt zowel voor de distributie als voor de opslag van warmte. Gietijzer geeft een uitstekend opslagmedium af, zo u wilt, en is daarom bij uitstek geschikt voor toepassingen als deze - want bij het koken van groenten, vlees en eieren in een wok zijn juist deze twee dingen belangrijk: dat de toegevoerde warmte gelijkmatig van de bodem naar de bovenkant van het kookvat wordt verdeeld, en dat het vat rondom warm, zo niet heet, blijft gedurende het hele kookproces. De meest geschikte warmtebron is het gasfornuis, maar u kunt onze gietijzeren wok ook gebruiken op een elektrisch fornuis of een grill. Zo groot en zwaar als het is, is het perfect om met (of voor) bezoekers te koken. Onze tip: Probeer eens een romige roergebakken risotto van de grill!

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al drie generaties lang. Het is nu 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Hij was al snel in staat om zijn eigen werkplaats op te zetten, waar hij aanvankelijk vooral kleine handwerkartikelen in mallen goot en ze te koop aanbood. Zijn liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Terugkijkend was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij in Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld.

  Voordat elk voorwerp de nu volledig geautomatiseerde productielijn verlaat, wordt het gebakken met lijnolie (gepolijst) of op traditionele wijze geëmailleerd en is het dus niet alleen beschermd tegen corrosie, maar ook direct klaar voor gebruik. Je kunt je gietijzeren pannen en potten dus meteen gebruiken. Verwarm ze een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de bruining te behouden en plakken te voorkomen. En denk er ook aan om voorzichtig te zijn met sterk zure voedingsmiddelen en je gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. Tip: Je kunt gepolijst gietijzer op elk moment opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205792

   Gietijzer, gebrand met lijnzaadolie. Voet Ø 12 cm, Ø bovenkant 36,4 cm. Velghoogte 10,5 cm. Totale breedte 43,5 cm. Gewicht 4,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen