Menu

Wokpan gietijzer

Wokpan gietijzer
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Warm, warmer, wok

  Zoals voor (bijna) elk ander materiaal geldt ook voor gietijzer: hoe vaster, hoe evenwichtiger de reactie op de warmte-inbreng. Dit geldt zowel voor de distributie als voor de opslag van warmte. Gietijzer geeft een uitstekend opslagmedium af, zo u wilt, en is daarom bij uitstek geschikt voor toepassingen als deze - want bij het koken van groenten, vlees en eieren in een wok zijn juist deze twee dingen belangrijk: dat de toegevoerde warmte gelijkmatig van de bodem naar de bovenkant van het kookvat wordt verdeeld, en dat het vat rondom warm, zo niet heet, blijft gedurende het hele kookproces. De meest geschikte warmtebron is het gasfornuis, maar u kunt onze gietijzeren wok ook gebruiken op een elektrisch fornuis of een grill. Zo groot en zwaar als het is, is het perfect om met (of voor) bezoekers te koken. Onze tip: Probeer eens een romige roergebakken risotto van de grill!

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205792

   Gietijzer, gebrand met lijnzaadolie. Voet Ø 12 cm, Ø bovenkant 36,4 cm. Velghoogte 10,5 cm. Totale breedte 43,5 cm. Gewicht 4,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen