Menu
Sensatonics

Wierookstokjes Palo Santo

Sensatonics
Wierookstokjes Palo Santo
  € 13,90Basisprijs: € 139,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Het heilige bos. Palo Santo.

  Het hout van de Bursera graveolens wordt in het Spaans Palo Santo (heilig hout) genoemd. Het hout komt van nature voor in Mexico en op het schiereiland Yucatán en in delen van Zuid-Amerika zoals Peru en Venezuela, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt. Wanneer de houten stokjes opbranden, ontwikkelt zich de karakteristieke geur van de hars: warm-houtig en licht zoet met een vleugje kokos. Steek daartoe een uiteinde van een stok aan en laat het branden tot er wat sintels te zien zijn. Vaak is dan de hars, die vloeibaar wordt, te zien. Veeg de sintels weer uit en loop met de rokende palo santo door de kamer of flat. Leg het stokje vervolgens in een vuurvaste schaal en laat het gloeien. De palo santoboom valt onder natuurbescherming en de handel in zijn hout is sterk gereguleerd. De hier gebruikte palo santo komt uit duurzaam beheerde bosgebieden in Peru en wordt daar verkregen uit omgevallen bomen.

  Wierook met oorspronkelijke kracht.

  Het branden van wierook met planten, harsen en hout is een van de oudste rituelen van de mensheid en dient niet alleen religieuze maar ook medicinale doeleinden. Ook nu nog maken veel mensen gebruik van de heilzame werking van wierook op lichaam en geest, waarbij de juiste keuze van wierook net zo belangrijk is als de kwaliteit ervan. De hier aangeboden wierook heeft een duizenden jaren oude traditie bij de inheemse volkeren van Noord- en Zuid-Amerika; met dezelfde waardering besteedt de fabrikant aandacht aan de bewuste, verantwoorde omgang met de planten en houtsoorten. De planten werden en worden dus bijna altijd gebruikt zoals ze geoogst of gewonnen worden, zodat ze hun volle kracht kunnen ontplooien. Daarom worden de planten en houtsoorten voor deze wierook ook verwerkt naar hun verscheidenheid en natuurlijke zuiverheid. De planten zijn afkomstig van zorgvuldige wilde verzameling in Noord- en Zuid-Amerika, het hout van omgevallen bomen in duurzame teelt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 34620

   Pakje met verschillende palo santo houten stokjes van ongeveer 10 cm lang. Gewicht 100 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen