Tecnolumen

Wagenfeld Tafellamp WG 24

Tecnolumen
Wagenfeld Tafellamp WG 24
  € 639,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Niet de lamp. Het licht

  "Het uitgangspunt is niet de stoel, maar het zitten, niet het glas, maar het drinken, niet de kan, maar het vasthouden en schenken. Niet van de lamp, maar van het licht en de gloed." Wilhelm Wagenfeld, wiens werk in 2010 werd geëerd met een tentoonstelling in Bremen ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag, was de "industrieel ontwerper" van zijn tijd bij uitstek en, samen met Peter Behrens, de grondlegger van een beroep in Duitsland dat tegenwoordig in bijna elk groot productiebedrijf vertegenwoordigd is. Hijzelf had echter moeite met de term en verwierp hem zelfs. Voor hem betekende "design" dat het ontworpen object origineel dreigde te zijn, mogelijk zelfs de individualiteit van de persoonlijkheid van een ontwerper uitdrukte, en niets was verder van zijn gedachten dan dat. In 1924 creëerde hij in de metaalwerkplaats van het Bauhaus onder leiding van Moholy-Nagy een van zijn beroemdste ontwerpen, de Bauhaus tafellamp. Net als zijn tijd bij het Bauhaus was het vormend voor zijn denken, ook al zou hij later getuigen van de alarmerende nabijheid van de lamp tot handwerk - niet in termen van technologie en design, die hij zijn hele leven als succesvol beschouwde, maar vanwege de afstand van het Bauhaus tot de industrie: de lamp was geen massaproduct en kon dat ook nooit worden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 14240

   Gravure met opeenvolgend nummer onder de voet. Vernikkeld messing, glas. Voet en voet glas, Ø 15 cm. Schaduw opaalglas, mondgeblazen, Ø 18 cm. Trekschakelaar. Zwarte textielkabel met veiligheidsstekker (type F), lengte 2,5 m. Kunststof fitting E27 (max. 75 W). Hoogte 37 cm. Gewicht 1,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen