Menu

Wagenfeld Tafellamp WG 24

Wagenfeld Tafellamp WG 24
Wagenfeld Tafellamp WG 24
529,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.05.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Niet de lamp. Het licht.

"Niet van de stoel, maar van het zitten, niet van het glas, maar van het drinken, niet van de kruik, maar van het vasthouden en schenken. Niet van de lamp, maar van het licht en de gloed." Wilhelm Wagenfeld, wiens werk in 2010 werd geëerd met een tentoonstelling in Bremen ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag, was de "industrieel ontwerper" bij uitstek van zijn tijd en, samen met Peter Behrens, de grondlegger van een beroep in Duitsland dat tegenwoordig in bijna alle grote productiebedrijven vertegenwoordigd is. Hijzelf had echter moeite met de term en verwierp hem zelfs. Voor hem betekende "design" dat het ontworpen voorwerp iets origineels over zich dreigde te hebben, dat het zelfs de individualiteit van de persoonlijkheid van een ontwerper zou kunnen uitdrukken, en niets was verder van zijn geest dan dat. In 1924 creëerde hij in de metaalwerkplaats van Bauhaus onder leiding van Moholy-Nagy een van zijn beroemdste ontwerpen, de Bauhaus-tafellamp. Net als zijn tijd aan het Bauhaus was het vormend voor zijn denken, ook al zou hij later getuigen van de verontrustende nabijheid van de lamp tot kunstnijverheid - niet in termen van techniek en ontwerp, die hij zijn leven lang als succesvol beschouwde, maar vanwege de afstand van het Bauhaus tot de industrie: de lamp was geen massaproduct en kon dat ook nooit worden.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 14240

Vernikkeld messing, glas. Voet en voet glas, Ø 15 cm. Schaduw opaal glas, mondgeblazen, Ø 18 cm. Trekschakelaar. Zwarte textielkabel met veiligheidsstekker (type F), lengte 2,5 m. Plastic fitting E27 (max. 75 W).
Hoogte 37 cm. Gewicht 1,8 kg.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Neem contact met ons op

Of het nu gaat om advies, reserveonderdelen of speciale verzoeken - onze klantenservice behandelt al uw vragen en zorgen op een persoonlijke en goed onderbouwde manier.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 0800 26 26 101 of op elk gewenst moment op info@manufactum.nl

.

Cadeaubonnen

Het is goed voor alles: Met onze PDF-cadeaubonnen kan je kiezen uit het volledige Manufactum-assortiment. Kies een motief dat je kan versturen via e-mail of uitprinten en persoonlijk aanbieden, onmiddellijk na het plaatsen van je bestelling.

Bestel Nu
Menu