Menu

Wagenfeld Tafellamp WA 24

Wagenfeld Tafellamp WA 24
  € 639,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Niet de lamp. Het licht.

  "Niet van de stoel, maar van het zitten, niet van het glas, maar van het drinken, niet van de kan, maar van het vasthouden en schenken. Niet van de lamp, maar van het licht en de gloed." Wilhelm Wagenfeld, wiens werk ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag in 2010 in Bremen werd geëerd met een tentoonstelling, was de "industrieel ontwerper" bij uitstek van zijn tijd en, samen met Peter Behrens, de grondlegger van een beroep in Duitsland dat tegenwoordig in bijna alle grote productiebedrijven vertegenwoordigd is. Hijzelf had echter moeite met de term en verwierp hem zelfs. Voor hem betekende "design" dat het ontworpen voorwerp iets origineels dreigde te hebben, dat het zelfs de individualiteit van de persoonlijkheid van de ontwerper tot uitdrukking kon brengen, en niets was verder van zijn gedachten dan dat. In 1924 creëerde hij in de metaalwerkplaats van Bauhaus onder leiding van Moholy-Nagy een van zijn beroemdste ontwerpen, de Bauhaus tafellamp. Net als zijn tijd bij het Bauhaus was het vormend voor zijn denken, ook al zou hij later getuigen van de alarmerende nabijheid van de lamp tot de kunstnijverheid - niet in termen van techniek en ontwerp, die hij zijn hele leven als succesvol beschouwde, maar vanwege de afstand van het Bauhaus tot de industrie: de lamp was geen massaproduct en kon dat ook nooit worden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 19853

   Gravure met opeenvolgend nummer onder de voet. Voet en voet van messing, vernikkeld, Ø 16 cm. Schaduw opaalglas, mondgeblazen, Ø 18 cm. Trekschakelaar. Zwarte textielkabel met veiligheidsstekker (type F), lengte 2,5 m. Kunststof fitting E27 (max. 75 W). Hoogte 37 cm. Gewicht 1,8 kg.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu