Gottstein

Vilten pantoffel Jura schaap

Donkerbruin
Gottstein
Vilten pantoffel Jura schaap
Donkerbruin
  Donkerbruin
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  In de bergen geteste wol met merinokarakter

  De wol voor deze pantoffels is afkomstig van het Zwitserse Jura schaap, een winterhard, sterk ras dat zeer geschikt is voor het houden op hoge bergweiden. De fijne, braune tot zwarte wol heeft een bijna merinokarakter.

  Tiroler lapjes. Door Gottstein

  In Oostenrijk wordt met "Patschen" hun slippers bedoeld. Die van ons komen uit Gottstein in Imst. Sinds 1926 wordt daar onberispelijk volvilt geproduceerd: een vacht van zuivere wol of kameelhaar, zonder chemicaliën geweekt in bronwater uit de bergen, wordt in een oude hamermolen geperst en geklopt tot het zo verdicht is dat het geschikt is voor de productie van dergelijke buitengewone pantoffels. De pantoffels worden uit één stuk gevilt, en snijranden die als hinderlijk worden ervaren, zijn bij deze vorm van handwerkproductie niet meer nodig. Ze krijgen hun voetvorm wanneer ze op een leest worden getrokken en vervolgens worden geweekt, geperst en gedroogd. Een lichte kromming in de teenzone maakt het lopen comfortabel, en het zuivere wolvilt bevordert een evenwichtig voetklimaat in zomer en winter.

  Bericht:

  De slippers vallen nogal klein: Het is beter om een maat groter te kiezen dan normaal.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 27877

   100% scheerwol. Voetbed met voorgevormde voetboog in het teengedeelte. Buitenzool van chroomgelooid rundleer (dikte ca. 2,2 mm), licht geruwd. Gemaakt in Oostenrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen