Menu
Haunold®

Vilten pantoffel dames

Licht grijsachtig oranje
Haunold®
Vilten pantoffel dames
Licht grijsachtig oranje
  Licht grijsachtig oranje
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Helemaal van vilt gemaakt. Zuid-Tiroolse pantoffels

  Deze pantoffels van wolvilt bestaan uit slechts twee delen: De ca. 15 mm dikke, bijzonder gecomprimeerde buitenzool is gemaakt van sterke scheerwol van Tiroolse bergschapen, het ca. 5 mm dikke bovendeel van fijne merinowol uit Zuid-Afrika en Argentinië. Beide worden tot een duurzame eenheid gemaakt door vollen in de historische hamermolen. Vervolgens worden deze vormstukken verhit met stoom en heet water en op mallen getrokken. Na vier dagen in de droogkamer worden de schachtranden met de hand gesneden en hebben de sloffen nu hun definitieve pasvorm. Ten slotte worden ze geborsteld en omrand met fluwelen lint. De Haunold® vilten pantoffels hebben geen uitgebreid voetbed, dat doen uw voeten zelf in een mum van tijd. Het temperatuurregelende wolvilt zorgt altijd voor een aangenaam gevoel - de sterke zool houdt uw voeten ook op koude vloeren koel. Bovendien voert het vocht af van de voet naar buiten, zodat uw voeten er niet in zweten.

  Haunold®. Wolvilt met hersenen

  Achter het merk Haunold® staat de familie Zacher uit San Candido, die al sinds 1560 handwerk verricht en daarmee het oudste handwerkbedrijf van Zuid-Tirol runt. Momenteel zijn het de vijf broers en zussen Johann, Hedwig, Alois, Friedrich en Christina die samen met drie medewerkers eersteklas viltproducten produceren. Het huidige bedrijf gaat terug op een hoedenmakerij die rond 1850 in de familie kwam. De wolvilten en vilten sloffen worden er nog steeds gemaakt volgens de oude hoedenmakerstraditie - vandaar dat de Zachers zich nog steeds bij het hoedenmakersvak voelen horen. De vilten sloffen worden nog steeds gewalst op de oude hamermolen, die de overgrootvader in 1901 liet maken en die sindsdien onafgebroken in gebruik is. Overigens komt de merknaam Haunold® van de plaatselijke berg San Candido, een Dolomietentop in de onmiddellijke nabijheid van de beroemde Drie Pieken.

  Bericht:

  De slippers vallen nogal klein: Het is beter om een maat groter te kiezen dan normaal.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 80717

   100% wol. Rode fluwelen rand. Gemaakt in Italië.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen