Menu
Turk

Turk smeedijzeren koekenpan

24 cm
Turk
Turk smeedijzeren koekenpan
24 cm
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Gesmeed ijzer

  Smeedijzer heeft een nog beter hittegedrag dan gewalste ijzeren pannen.

  Gesmeed.

  Deze pan met gesmede, gelaste haakgreep dankt zijn karakter evenzeer aan zijn vorm als aan het materiaal waarvan hij gemaakt is: zwaar, onverwoestbaar, rustiek en geschikt voor "rigoureus" gebruik op elektrische fornuizen, gasfornuizen of inductie en het open vuur van de barbecue.

  Meer dan 150 jaar ervaring

  Sinds 1857 produceert Turk in Westfalen warm gesmede pannen. In het verleden werden dergelijke pannen ook wel "handgesmeed" genoemd - hoewel deze term verkeerd kan worden begrepen, omdat de huidige technische hulpmiddelen toch worden gebruikt. De panblank wordt onder de hamer uitgesmeed, maar vervolgens met een pers uitgeponst en opnieuw met de hamer bewerkt. Oneffenheden worden zo nodig met een laser weggewerkt. Van beide machines - zowel pons als laser - zijn fijne sporen te vinden op de rand en de steel van de lepel. Tegenwoordig is de belangrijkste afnemer van de pannen de horeca, omdat getrainde koks de uitstekende bakeigenschappen van ijzeren pannen waarderen. Het bedrijf, dat nu wordt geleid door de vijfde generatie van de familie, werd opgericht toen de geschoolde smid Karl Albert Turk een hamermolen opzette in de molen van zijn schoonvader.

  Goede pannen zijn van ijzer.

  Een koekenpan moet tot een zeer hoge temperatuur kunnen worden verhit, en hij moet de warmte zo goed mogelijk doorgeven aan het voedsel. Bijna geen enkele andere pan komt in de buurt van de oude, natuurlijke ijzeren pan. Daarom hebben professionals er altijd de voorkeur aan gegeven. In termen van smaak en gezondheid zijn gerechten bereid in de onbeklede ijzeren pan onovertroffen. IJzeren pannen zijn zeer lang houdbaar. Dat moet je weten: Een ruwe, smeedijzeren pan moet worden ingewerkt; dan wordt hij echt goed en krijgt hij mettertijd meer karakter.

  Kooktoestellen:

  Het materiaal is geschikt voor alle soorten fornuizen (elektrisch, gas, inductie en zelfs open vuur). Wij raden de pannen echter alleen voorwaardelijk aan voor glaskeramische kookplaten, omdat het ruwe oppervlak van het oorspronkelijke materiaal zijn sporen kan nalaten. Vergeet niet dat de kookplaat niet kleiner mag zijn dan de bodem van de pan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 79621

   Zware, onverwoestbare smeedijzeren pannen met gesmede, aangelaste haakgreep. Materiaaldikte 3,5 mm.
   Klein: basis 18 cm Ø, top 24 cm Ø, randhoogte 3 cm, totale lengte 45,5 cm. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen