Menu

Tuinschaar klassiek

Tuinschaar klassiek
Klein
Tuinschaar klassiek
Tuinschaar klassiek
Klein
€ 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Een schaar met vele sterke punten.

Er zijn verschillende voordelen die het mogelijk maken deze bypass-schaar zonder vermoeidheid te hanteren. Ad 1: Het aluminium handvatlichaam vermindert het gewicht aanzienlijk. Ad 2: De snijkop staat onder een hoek van 15° ten opzichte van het handvat - dit ergonomisch geoptimaliseerde ontwerp vermindert het risico op verdraaien van de pols. Ad 3: Tussen de gebruikelijke "open" en "gesloten" biedt deze snoeischaar een derde vergrendelingsniveau: de "halfopen" halveert ook de knipweg en de kracht die moet worden uitgeoefend - een voordeel dat vooral belangrijk is bij het voortdurend knippen van dunnere takken. Bij zoveel onvermoeibaar werk komt de diepe sapgroef in het tegenmes van pas: hij voorkomt dat de messen snel aan elkaar kleven, zodat de snede langer schoon blijft. En dankzij een ingesmolten oliereservoir kunnen de bladen moeiteloos worden geolied zonder de schaar te moeten demonteren.

Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje snoeischaar kennis.

Om de juiste snoeischaar te kiezen, is het allereerst van essentieel belang de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat elke snoeischaar een specifieke taak te vervullen heeft. In principe maken we onderscheid tussen twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar schuiven twee bladen langs elkaar, waardoor een zuiver, glad raakvlak ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen komt een scherp blad tegen het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden die weinig kracht vergen op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen krachtige sneden mogelijk maken op sterkere takken; ze zijn dus bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

Productinformatie

Artikel nummer 69532

Tot een takdiameter van 20 mm voor het snoeien van rozen en houtachtige planten, ook geschikt voor vaste planten, kruiden en snijbloemen. Met de kleinere versie kunnen zelfs fijngevoelige handen krachtig en precies snijden. De messen kunnen gemakkelijk worden losgemaakt en vervangen met Torx®- en sleufschroevendraaiers. Lemmet van koolstofstaal. Handvat van gesmeed aluminium met een kunststof omhulsel op PVC-basis. Gemaakt in Wuppertal.
Klein. Bladlengte 4 cm, totale lengte 18,5 cm. Gewicht 210 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu