Julius Berger

Tuinschaar klassiek

Klein
Julius Berger
Tuinschaar klassiek
Klein
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een schaar met vele krachten.

  Er zijn verschillende voordelen die het mogelijk maken deze bypass-schaar zonder vermoeidheid te hanteren. Ad 1: Het aluminium greeplichaam vermindert het gewicht ervan aanzienlijk. Ad 2: De snijkop staat onder een hoek van 15° ten opzichte van de handgreep - dit ergonomisch geoptimaliseerde ontwerp vermindert het risico van verdraaiing van de pols. Ad 3: Tussen de gebruikelijke "open" en "gesloten" biedt deze snoeischaar een derde vergrendelingsniveau: de "halfopen" halveert ook de snijweg en de kracht die moet worden uitgeoefend - een voordeel dat vooral belangrijk is bij het continu snoeien van dunnere takken. Bij zoveel onvermoeibaar werk komt de diepe sapgroef in het tegenmes om de hoek kijken: deze voorkomt dat de messen snel aan elkaar kleven, zodat de snede langer schoon blijft. En dankzij een ingesmeed oliereservoir kunnen de messen moeiteloos worden geolied zonder de schaar te hoeven demonteren.

  Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje snoeischaar kennis.

  Om de juiste snoeischaar te kiezen, is het allereerst essentieel om de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat ze allemaal een specifieke taak hebben. In principe onderscheiden we twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar glijden twee messen langs elkaar heen, waardoor een schone, gladde interface ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen ontmoet een scherp mes het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden waarvoor weinig kracht nodig is op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen kunnen worden gebruikt voor krachtige sneden op sterkere takken; ze zijn dus bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69532

   Tot een takdiameter van 20 mm voor het snoeien van rozen en houtachtige planten, ook geschikt voor vaste planten, kruiden en snijbloemen. Met de kleinere versie kunnen zelfs fijnere handen krachtig en precies snijden. De messen kunnen gemakkelijk worden losgemaakt en vervangen met Torx®- en sleufschroevendraaiers. Lemmet van koolstofstaal. Handvat van gesmeed aluminium met een PVC plastic omhulsel. Gemaakt in Wuppertal.
   Klein. Bladlengte 4 cm, totale lengte 18,5 cm. Gewicht 210 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen