Menu

Tuinschaar ergonomisch

Tuinschaar ergonomisch
€ 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Uw ziekenfonds beveelt aan: ergonomisch gevormde handgrepen

De snoeischaar met ergonomische handgrepen is een ontwikkeling van de traditionele Zweedse fabrikant Bahco. In samenwerking met deskundigen van Duitse en Franse ziektekostenverzekeraars produceren zij snijgereedschap dat gemakkelijk te gebruiken is en geen vermoeidheid veroorzaakt - professionele gebruikers voorkomen zo typische gezondheidsproblemen (tendovaginitis, carpaal tunnel syndroom). De neerwaartse helling van de bladen compenseert het verdraaien van de pols en houdt de kniphand in een neutrale positie, terwijl de zijwaartse helling - naar links in het geval van een rechtshandige schaar - het buigen van de pols voorkomt en het mogelijk maakt te werken in een neutrale positie van de hand. Enerzijds wordt hierdoor de krachtoverbrenging geoptimaliseerd en anderzijds wordt het risico van ongemak aanzienlijk verminderd. De golvende vorm van de handvatten bevordert de verdeling van de druk in de handpalm. Wij bieden deze schaar aan in de meest voorkomende maat voor rechtshandigen. Een model voor linkshandigen en een rechtshandige schaar in andere greeplengtes zijn verkrijgbaar bij onze afdeling speciale bestellingen - net als alle slijtdelen.

Uw ziekenfonds beveelt aan: ergonomisch gevormde handgrepen. Deze snoeischaar is een ontwikkeling van de traditionele Zweedse fabrikant Bahco. In samenwerking met Duitse en Franse ziektekostenverzekeraars produceren zij snijgereedschappen die slijtage- en vermoeidheidsvrij werken mogelijk maken. Professionele gebruikers gebruiken het om gezondheidsproblemen te voorkomen (tendovaginitis, carpaaltunnelsyndroom). De neerwaartse helling van de bladen compenseert het verdraaien van de pols, de zijwaartse helling voorkomt het buigen van de pols en maakt het mogelijk in een neutrale positie voor de hand te werken. Dit optimaliseert de krachtoverbrenging en vermindert het risico op ongemak aanzienlijk. Wij bieden deze schaar hier aan in de meest voorkomende maat voor rechtshandigen. Een model voor linkshandigen en rechtshandige scharen in andere greeplengtes zijn verkrijgbaar via onze afdeling speciale bestellingen.

Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje over snoeischaren

Bij het kiezen van de juiste snoeischaar is het belangrijk om eerst de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat elke snoeischaar een specifieke taak heeft. In principe maken we onderscheid tussen twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar schuiven twee bladen langs elkaar, waardoor een zuiver, glad raakvlak ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen komt een scherp blad tegen het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden die weinig kracht vergen op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen kunnen worden gebruikt voor krachtige sneden op sterkere takken; ze zijn dan ook bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

Productinformatie

Artikel nummer 87459

Voor takken tot 2 cm Ø. Stalen messen, met kunststof bekleed handvat. Gemaakt in Zweden. Bladlengte 6 cm, totale lengte 20,5 cm. Gewicht 220 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu