Menu

Sonnenleder Banktas leer

Natuur
Sonnenleder Banktas leer
Natuur
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Banktas. Een monetair voordeel.

  Qua ontwerp komt het overeen met het zip-lock zakje dat voorzichtige financiële instellingen vroeger aan hun zakelijke klanten verstrekten voor het vervoer van gebundelde bankbiljetten. In de meeste gevallen was het gebruikte materiaal waarschijnlijk niet zo uitstekend als het hier gebruikte leer. Op deze manier opgewaardeerd, heeft het veel potentiële toepassingen. Enkele suggesties: Pennen, notitieboekjes en adresboekjes passen er heel goed in, reisdocumenten, paspoorten en identiteitskaarten ook; en wie een eenvoudige maar zeer duurzame toilettas zoekt, zit ook goed.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 88023

   Runderhuid, pitgelooid, herkomst Duitsland. Ongeverfd of zwart geverfd in de loop. Messing ritssluiting, zilver gegalvaniseerd. Gemaakt in Hongarije. Lengte 25 cm, hoogte 17 cm. Gewicht 150 g. Levering zonder inhoud.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen