Menu
Mawa Design

Schliephacke vloerlamp

Mawa Design
Schliephacke vloerlamp
  € 699,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  De Schliephacke. Vloer-, tafel- en bedlamp in één.

  Deze lamp was oorspronkelijk bedoeld om licht te geven in de kamers van de studentenvereniging Eichkamp in Berlijn-Grunewald. Omdat de ruimte in dit type behuizing beperkt was (en nog steeds is), creëerde de ontwerper Fridtjof Schliephacke in 1959 een vorm die kan worden gebruikt als tafel-, vloer- of bedlamp en die zowel direct als indirect licht kan geven. De basisstructuur van de lamp is ontworpen voor industriële productie - zoals gebruikelijk voor de Bauhaus-stijl Objekten. De voet heeft de vorm van een gevel. Op de basis in de vorm van een gietijzeren plaat bevinden zich twee aluminium dwarsbalken die op drie hoogten met bouten aan elkaar verbonden zijn. De arm van de armatuur kan rechtop tussen de staanders staan of door middel van gefreesde groeven in de drie hoogtes van de bouten in de aluminium staanders worden gehaakt - haaks daarop of in een variabele schuine stand. Het bovenste deel van de arm kan met een vleugelschroef in elke positie worden vergrendeld, en de reflector kan 360° worden gedraaid. Hoewel de productie van de armatuur uiteindelijk veel te duur bleek om er hele slaapzalen mee uit te rusten, vond de armatuur, die met enige affectie de "Berlijnse koekenpan" werd genoemd, zijn weg naar de huizen van heel wat mensen die geïnteresseerd waren in design.

  Van leefruimte tot museumtentoonstelling. Mawa Design

  Mawa Design werd in 1977 opgericht door Martin Wallroth in Berlijn-Kreuzberg. Wallroth ontwikkelde en produceerde aanvankelijk objecten voor de woonomgeving en nam met zijn ontwerpen niet zelden een voortrekkersrol op zich voor vormende ideeën op het gebied van productdesign. In de jaren tachtig begon hij vruchtbare samenwerkingen met externe ontwerpers wier productideeën snel konden worden uitgevoerd dankzij de flexibele structuur van het bedrijf. Naast het standaardprogramma werd ook een aantal op maat gemaakte producten gerealiseerd volgens individuele specificaties: Daaronder waren armaturen voor de meesterhuizen van het Bauhaus Dessau, het Corbusierhaus, de Universiteit voor de Kunsten en het Maxim Gorki-theater in Berlijn, het Treptow-crematorium en het Lutherhuis in Wittenberg. En last but not least, Mawa armaturen, die worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerking, zijn ook te vinden in belangrijke collecties van musea over de hele wereld.

  Een combinatie van fabricage en hoogwaardige technologie.

  Mawa armaturen hebben altijd voorop gelopen op het gebied van design - in termen van lichtontwerp en lichtregeling - en technologie. Baanbrekende innovaties in de verlichtingssector, zoals de LED-gloeilampen, werden onmiddellijk opgenomen in de Mawa-productkosmos. Doorslaggevend voor het ondernemerssucces van Mawa Design was (en is) de ongebruikelijke combinatie van ontwerpbureau en fabriek. Sinds 1997 is het bedrijf gevestigd in de volledig gerenoveerde Palmhof in Langerwisch bij Potsdam, een monumentaal pand. In de fabriek, die sindsdien voldoende ruimte biedt aan alle medewerkers, ontstaan talrijke eigen ontwerpen, zoals de hier getoonde wand- en spiegelarmatuur "linestra", de wand- en plafondarmaturen "etna" en "eintopf", maar ook klassieke armaturen van andere gerenommeerde ontwerpers, zoals de pendelarmatuur "havanna" van Wilhelm Braun-Feldweg of de naar zijn schepper genoemde vloerarmatuur "schliephacke".

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 41383

   Beugel en arm (lengte 1,14 m) aluminium, gesatineerd. Reflector (Ø 26 cm) Aluminium, gepoedercoat. Onderstel (randlengte 25 cm) gietijzer, zwart gelakt. Zwarte textielkabel (lengte 3,55 m) met voetschakelaar (veiligheidsstekker; type F). Stopcontact E27 (max. 100 W). Gewicht 9,8 kg. Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen