Ronde haken handgesmeed

Exclusief
Ronde haken handgesmeed
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Het archetype. Ruw ijzer. Handgesmeed.

  Dit is het archetype. Een stuk ijzer, heet van het vuur, vrij bewerkt met hamerslagen. De weg van materiaal naar vorm blijft zichtbaar en tastbaar. We hebben dit archetype van een haak gemaakt in een smederij bij Hamburg.

  Deze handgesmede haak is eigenlijk gemaakt van ruw, volledig onbehandeld ijzer. In tegenstelling tot hooggelegeerd staal is het oppervlak ervan niet "vast", maar verandert het in de loop der seizoenen, afhankelijk van vochtigheid, temperatuur en gewoon in de "loop der tijd". De beste bescherming tegen corrosie: af en toe invetten door het in de hand te nemen, wat sowieso een must en een plezier is gezien de fascinatie van het materiaal. Als u het materiaal buiten (of in de badkamer) aan weersinvloeden blootstelt, ontstaat vliegroest; dit kan gemakkelijk worden verwijderd met staalwol. In het algemeen kunt u het ruwe ijzer aanpassen door het te verfraaien met staalwol, schuurpapier of een staalborstel. U kunt een langduriger bescherming verkrijgen met bijvoorbeeld lijnolie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 71281

   Hoogte 10,5 cm, breedte 1,5 cm, uitsteeksel 6 cm. Gewicht 60 g. Bevestigingsmateriaal meegeleverd.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten