Menu

Riess Fluitketel Emaille

Riess Fluitketel Emaille
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Email. Uit Oostenrijk. Met signaaltoon.

  Geproduceerd door Riess in Ybbsitz - de geëmailleerde fluitketel in zijn aloude vorm, die ongeveer doet denken aan een halve bol. De verhouding tussen compact volume en groot oppervlak is zodanig dat er zeer weinig warmte vrijkomt wanneer de inhoud wordt verhit - bij gebruik op een gas- of inductiekookplaat verbruikt de fluitketel minder energie dan een elektrische waterkoker. Het geeft aan dat het water kookt met een geluidssignaal dat van verre te horen is. De waterkoker is van binnen en van buiten geëmailleerd en dankzij de krasvaste en zuurbestendige oppervlakken gemakkelijk te reinigen; wanneer ontkalking nodig is, is dat gemakkelijk te zien aan het blauwe oppervlak binnenin.

  Thee en waterkoker. In zijn oude vorm voor een goede reden.

  De ketel heeft niet voor niets een zeer traditionele vorm: Hij moet grote hoeveelheden water snel en energiebesparend verwarmen. Voor zijn lichaamsvorm betekent dit: weinig oppervlakte, maar een grote basis, omdat warmte naar binnen stroomt (wenselijk) via het basisoppervlak, maar weer naar buiten straalt (ongewenst) via het oppervlak. Anders: de tuit is naar boven gebogen zodat het borrelende water er niet uit kan spatten. Een stevig handvat waarmee de ketel veilig kan worden vervoerd.

  Water en theeketels. In een oude vorm voor een goede reden.

  Onze waterkokers hebben niet voor niets een zeer traditionele vorm: ze moeten grote hoeveelheden water snel en energiebesparend verwarmen. Dit betekent voor hun lichaamsvorm: weinig bovenoppervlak, maar een groot basisoppervlak, omdat de warmte over het basisoppervlak naar binnen stroomt (zoals gewenst), maar over het oppervlak weer naar buiten straalt (ongewenst). Anders: een hoge schenktuit om te voorkomen dat het borrelende water eruit spat, en een stevig handvat om de ketel stevig vast te houden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 20391

   Staal, buitenkant wit, binnenkant donkerblauw geëmailleerd. Stevig gemonteerd roestvrij stalen deksel. Handgreep en dekselknop van Duroplast. De fluitketel is geschikt voor alle soorten fornuizen. Deel 2 l. Voet Ø 16,5 cm, hoogte 21,5 cm. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen