Carniers de Provence

Provençaalse tas

Carniers de Provence
Provençaalse tas
  € 499,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een karnier. Schapenvacht.

  Deze tas dankt zijn vorm aan professionele eisen: De carnier is de traditionele tas van de Provençaalse plattelanders. Het diende als koeltas, want eten en drinken bleven lang vers in de houder van sterk, ademend leer. Tegenwoordig wordt het vooral gewaardeerd om zijn vele vakken, er passen zelfs A4-jes in. Een van de weinige zadelmakers die dit nog maken is een "ambachtelijke maroquinier" uit Flayosc in de Provence. Voor de romp gebruikt hij sterk maar soepel schapenleer, een variant van het beroemde gelooide Saffiano-leer; de ruggen en riemen zijn gemaakt van stijver rundleer van 3 mm dik. De broekjes zijn met de hand ingenaaid met gewaxt linnen garen, alle andere naden zijn in zadelsteek genaaid. Overigens laat een van de foto's zien hoe de Provençaalse tas er na vele jaren gebruik uitziet. Het vergezelt al heel lang een collega in huis, waar hij ook heen gaat.

  Productinformatie

  Artikel nummer 13270

   Schapenleer, plantaardig gelooid; bodems en riemen van koeienhuid (dikte 3 mm). Bandlengte 1-1,2 m, breedte 3,2 cm. Gemaakt in Frankrijk. Breedte 40 cm, hoogte 28 cm, diepte 16 cm. Gewicht 1,3 kg. Levering zonder inhoud.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen