Menu

Poffertjes Pan Gietijzer

Poffertjes Pan Gietijzer
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Een poffertje, alstublieft.

  Ben je ooit in Nederland geweest? Ja? Dan weet je waarschijnlijk wat poffertjes zijn. Die kleine pannenkoekjes bestrooid met poedersuiker en warm geserveerd met gesmolten boter of stroop? Heerlijk! In hun thuisland genieten de zoete gebakjes de status van een nationaal gerecht - zoals bezoekers al kunnen zien aan het feit dat er speciaal gereedschap is ontwikkeld voor de bereiding ervan. Poffertjespannen zijn pannen met veel kleine putjes waarin het vloeibare gistdeeg in porties wordt gegoten. In Nederland zijn deze pannen nu verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Ons model is traditioneel gemaakt van gietijzer, en met reden: gietijzer slaat warmte op en kan hoge temperaturen lang constant houden. Bovendien verdeelt het materiaal de warmte gelijkmatig, in dit geval over de hele pan met al zijn uitsparingen. Kort gezegd: niets brandt aan en de poffertjes worden aan beide kanten even gaar. U kunt deze pan net zo goed gebruiken voor American-style pannenkoeken, voor crêpes, mini-galettes of kleine gehaktballetjes en mini-burgers - en dat alles ook van de grill, want onze Poffertjespan bewijst zich niet alleen op het gas- of elektrische fornuis. Het wordt voorgebakken geleverd, zodat u meteen kunt beginnen. Wij raden aan om de eerste paar keer iets meer bak- of braadvet dan normaal te gebruiken om de bestaande beschermlaag te versterken.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205768

   Gietijzer, gebakken met lijnolie (materiaaldikte 3,5 mm). Pan met 15 putjes van 4 cm Ø en 1 cm diepte. Randhoogte 1,8 cm. Lengte 27 cm, breedte 20 cm. Gewicht 2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu