Menu
Victoria

Poffertjes Pan Gietijzer

Victoria
Poffertjes Pan Gietijzer
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Een poffertje, alstublieft.

  Ben je ooit in Nederland geweest? Ja? Dan weet je waarschijnlijk wat poffertjes zijn. Die kleine pannenkoekjes bestrooid met poedersuiker en warm geserveerd met gesmolten boter of stroop? Heerlijk! In hun thuisland genieten de zoete gebakjes de status van een nationaal gerecht - zoals bezoekers al kunnen zien aan het feit dat er speciaal gereedschap is ontwikkeld voor de bereiding ervan. Poffertjespannen zijn pannen met veel kleine putjes waarin het vloeibare gistdeeg in porties wordt gegoten. In Nederland zijn deze pannen nu verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Ons model is traditioneel gemaakt van gietijzer, en met reden: gietijzer slaat warmte op en kan hoge temperaturen lang constant houden. Bovendien verdeelt het materiaal de warmte gelijkmatig, in dit geval over de hele pan met al zijn uitsparingen. Kort gezegd: niets brandt aan en de poffertjes worden aan beide kanten even gaar. U kunt deze pan net zo goed gebruiken voor American-style pannenkoeken, voor crêpes, mini-galettes of kleine gehaktballetjes en mini-burgers - en dat alles ook van de grill, want onze Poffertjespan bewijst zich niet alleen op het gas- of elektrische fornuis. Het wordt voorgebakken geleverd, zodat u meteen kunt beginnen. Wij raden aan om de eerste paar keer iets meer bak- of braadvet dan normaal te gebruiken om de bestaande beschermlaag te versterken.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al drie generaties lang. Het is nu 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Hij was al snel in staat om zijn eigen werkplaats op te zetten, waar hij aanvankelijk vooral kleine handwerkartikelen in mallen goot en ze te koop aanbood. Zijn liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Terugkijkend was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij in Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld.

  Voordat elk voorwerp de nu volledig geautomatiseerde productielijn verlaat, wordt het gebakken met lijnolie (gepolijst) of op traditionele wijze geëmailleerd en is het dus niet alleen beschermd tegen corrosie, maar ook direct klaar voor gebruik. Je kunt je gietijzeren pannen en potten dus meteen gebruiken. Verwarm ze een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de bruining te behouden en plakken te voorkomen. En denk er ook aan om voorzichtig te zijn met sterk zure voedingsmiddelen en je gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. Tip: Je kunt gepolijst gietijzer op elk moment opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205768

   Gietijzer, gebakken met lijnolie (materiaaldikte 3,5 mm). Pan met 15 putjes van 4 cm Ø en 1 cm diepte. Randhoogte 1,8 cm. Lengte 27 cm, breedte 20 cm. Gewicht 2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen