F. Hammann

Manicure etui Bull Leather

Exclusief
F. Hammann
Manicure etui Bull Leather
  € 579,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Exclusief

  Soms is een goede zaak de opmaat voor een kleine productserie. In dit geval was het onze weekender van stierenleer die in korte tijd zo populair werd dat Hammann Fine Tailoring nu ook de bijpassende toilettas en deze manicurekoffer speciaal voor ons maakt. We hebben het uitgerust met manicure-instrumenten van de traditionele Solingse firma Dreiturm. De koffer is alleen verkrijgbaar bij Manufactum.

  Sterk stuk: manicurekoffer van stierenleer. Van Hammann

  Deze manicurekoffer is door Hammann gemaakt van sterk stierenleer en completeert een kleine serie reisaccessoires - weekender, toilettas en horlogekoffer - die ook van dit bijzondere leer en in dezelfde stijl zijn gemaakt (en natuurlijk bij ons verkrijgbaar). Alleen de beste stierenhuiden van Zuid-Duitse en Oostenrijkse oorsprong worden gebruikt voor het leer, dat plantaardig gelooid en aniline geverfd wordt in Italië. De pigmenten dringen diep in het leer door, zodat het natuurlijke oppervlak zichtbaar blijft en zich na verloop van tijd een mooi patina kan vormen. De binnenkant van de manicurekoffer is gevoerd met zachte schapenvacht, de instrumenthouders zijn van stierenleer.

  Gemaakt in Solingen. Manicure instrumenten van Dreiturm

  De koffer is uitgerust met manicure-instrumenten van de bestekspecialist Dreiturm. De fabrikant uit Solingen is tot op de dag van vandaag trouw gebleven aan het traditionele vakmanschap en produceert de meeste instrumenten nog steeds met de hand. Met reden: de meeste handelingen vereisen zorgvuldigheid, tijd en vooral veel intuïtie en ervaring - die geen enkele computer kan vervangen. Dit heeft zijn prijs, maar het loont de moeite, want het bestek werkt nauwkeurig en is ontworpen voor een lange levensduur. De instrumenten in de kast zijn gemaakt van mat roestvrij staal en sommige zijn gesmeed. Elk exemplaar wordt zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en scherpte voordat het de deur uitgaat. Inbegrepen zijn een nagelriem- en nagelschaartje, een pincet met schuine punt, een saffiervijl met een fijne en een grovere kant, en een dubbel instrument met nagelriemduwer en nagelreiniger. De Maul van het pincet is fijn geslepen en grijpt zeer goed aan. De schuine punt maakt het gemakkelijk om fijne haren vast te pakken en zelfs grove splinters te verwijderen. De nagelvijl is gevormd uit één stuk, wat een zeer stabiele verbinding tussen het handvat en het blad garandeert. Het handvat is iets volumineuzer dan het blad van de vijl en ligt daardoor goed in de hand. Het blad zelf heeft een saffiercoating (een zeer duurzame coating), een grove en een fijne kant en een gladde, gepolijste punt. Het dubbele instrument is gemaakt met een ergonomisch handvat, het heeft een reiniger met fijne punt en een ronde nagelriemduwer om de huid zachtjes te corrigeren. Beide uiteinden zijn glad gepolijst, waardoor ze gemakkelijk te reinigen en hygiënisch te gebruiken zijn. De manicure-instrumenten zijn geschikt voor rechts- en linkshandigen.

  Fijnste lederwaren. Van F. Hammann in Offenbach

  De "Fabrik feiner Lederwaren" Franz Hammann in Offenbach, Hessen, een van de Duitse centra van lederwarenproductie, is een van de oudste lederfabrikanten in Duitsland. Al vijf generaties lang produceert het familiebedrijf even verfijnde als duurzame lederwaren en reisaccessoires van hoge kwaliteit, soms nog op oude speciale machines. Hammann heeft een bijzondere ervaring, niet alleen in de fijne kleermakerij, maar vooral in de productie van lederen tassen en koffers met frames en handvatten, waar een nauwkeurige afwerking en hoogwaardige materialen een nog grotere rol spelen dan bij de fijne kleermakerij. Om de kwaliteit van zijn lederen producten te garanderen, produceert en verwerkt Hammann (sinds 1864) in zijn hoofdkantoor uitsluitend volnerfleer van Europese oorsprong. Sloten en beslag zijn gemaakt in Duitsland. Ook hier zit het bijzondere in het detail: ze zijn allemaal uit massief messing en gelegeerd staal gefreesd en met de hand gepolijst. Dit is te zien aan de spiegelgladde oppervlakken die niet konden worden bereikt met "getrommeld gepolijste plaatdelen".

  Productinformatie

  Artikel nummer 207522

   Koffer en instrumenthouders gemaakt van koeienhuid (stierenleer), plantaardig gelooid in Italië. Kleur cognac. Voering in schapenvacht, herkomst Griekenland, kleur naturel. Metalen rits met leren schuiver. Gemaakt in Duitsland. Voorzien van manicure-instrumenten van Dreiturm: een pincet (L 7,5 cm) met schuine punt, een saffiervijl, een dubbel instrument met nagelreiniger en nagelriemduwer, een nagelriemschaartje en een nagelschaartje. Alle instrumenten zijn gemaakt van roestvrij staal, gematteerd, en zijn vervaardigd in Duitsland. Geschikt voor links- en rechtshandigen.
   14 × 7,5 × 2 cm. Gewicht 130 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten