Menu

Manicure etui Bull Leather

Nieuw
Exclusief
Manicure etui Bull Leather
€ 549,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Soms is een goede zaak het voorspel van een kleine productserie. In dit geval was het onze weekender van stierenleer die in zo'n korte tijd zo populair werd dat Hammann Fine Tailoring nu ook de bijpassende toilettas en dit manicure etui speciaal voor ons maakt. Wij hebben het uitgerust met manicure-instrumenten van het traditionele Solinger bedrijf Dreiturm. De koffer is alleen verkrijgbaar bij Manufactum.

Sterk stuk: manicure etui gemaakt van stierenleer. Van Hammann

Dit manicure etui is door Hammann gemaakt van sterk stierenleer en completeert een kleine serie reisaccessoires - weekender, toilettas en horlogeetui - die ook van dit bijzondere leer zijn gemaakt en in dezelfde stijl (en uiteraard bij ons verkrijgbaar). Alleen de beste stierenhuiden van Zuid-Duitse en Oostenrijkse oorsprong worden gebruikt voor het leer, dat in Italië plantaardig gelooid en met aniline geverfd wordt. De pigmenten dringen diep in het leder door, zodat het natuurlijke oppervlak zichtbaar blijft en zich na verloop van tijd een mooi patina kan vormen. De binnenzijde van de manicurekoffer is bekleed met zacht schapenleer, de instrumenthouders zijn gemaakt van stierenleer.

Gemaakt in Solingen. Manicure instrumenten van Dreiturm

De koffer is uitgerust met manicure-instrumenten van de bestekspecialist Dreiturm. De in Solingen gevestigde fabrikant is tot op de dag van vandaag trouw gebleven aan het traditionele vakmanschap en produceert de meeste van zijn instrumenten nog steeds met de hand. Met reden: de meeste bewerkingen vergen zorgvuldigheid, tijd en vooral veel intuïtie en ervaring - die geen enkele computer kan vervangen. Dit heeft zijn prijs, maar het loont de moeite, want het bestek werkt nauwkeurig en is ontworpen voor een lange levensduur. De instrumenten in de koffer zijn gemaakt van mat roestvrij staal en sommige zijn druppelsgewijs gesmeed. Elk exemplaar wordt zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en scherpte voordat het het huis verlaat. Inbegrepen zijn een nagelriemschaar en een nagelschaartje, een pincet met een schuine punt, een saffiervijl met een fijne en een grovere kant, en een dubbel instrument met nagelriemduwer en nagelreiniger.
De mond van de pincet is fijn geslepen en grijpt zeer goed vast. De schuine punt maakt het gemakkelijk om fijne haartjes te pakken en zelfs grove splinters te verwijderen. De nagelvijl is uit één stuk gevormd, wat een zeer stabiele verbinding tussen handvat en lemmet garandeert. Het handvat is iets volumineuzer dan het lemmet van de vijl en ligt daardoor goed in de hand. Het lemmet zelf is voorzien van een saffiercoating (een zeer duurzame coating), heeft een grove en een fijne kant en een gladde, gepolijste punt. Het dubbele instrument is vervaardigd met een ergonomisch handvat, het heeft een fijne tip reiniger en een ronde vorm nagelriem pusher om zachtjes de huid te corrigeren. Beide uiteinden zijn glad gepolijst, waardoor ze gemakkelijk te reinigen en hygiënisch in gebruik zijn. De manicure-instrumenten zijn geschikt voor rechts- en linkshandigen.

De fijnste lederwaren. Van F. Hammann in Offenbach

De "Fabrik feiner Lederwaren" Franz Hammann in Offenbach, Hessen, een van de Duitse centra van lederwarenproduktie, is een van de oudste lederwarenproducenten in Duitsland. Al vijf generaties lang produceert het familiebedrijf even verfijnde als duurzame lederwaren en reisaccessoires van hoge kwaliteit, soms nog op oude speciale machines. Hammann heeft niet alleen bijzondere ervaring in de fijne kleermakerij, maar vooral in de productie van lederen tassen en koffers met frames en handvatten, waar precieze afwerking en hoogwaardige materialen een nog grotere rol spelen dan in de fijne kleermakerij trouwens. Om de kwaliteit van zijn lederen producten te garanderen, produceert en verwerkt Hammann (sinds 1864) in zijn hoofdzetel uitsluitend volnerf leder van Europese oorsprong. Sloten en beslag zijn gemaakt in Duitsland. Ook hier zit het bijzondere in het detail: ze zijn allemaal gefreesd uit massief messing en gelegeerd staal en met de hand gepolijst. Dit is te zien aan de spiegelgladde oppervlakken die niet konden worden bereikt met "trommelgepolijste plaatdelen".

Productinformatie

Artikel nummer 207522

Koffer en instrumenthouders van runderleder, plantaardig gelooid in Italië. Kleur cognac. Voering in schapenvacht, oorsprong Griekenland, kleur naturel. Metalen ritssluiting met leren schuifje. Gemaakt in Duitsland.
Uitgerust met manicure-instrumenten van Dreiturm: een pincet (L 7,5 cm) met schuine punt, een saffiervijl, een dubbel instrument met nagelreiniger en nagelriemduwer, een nagelriemschaar en een nagelschaartje. Alle instrumenten zijn gemaakt van roestvrij staal, gematteerd, en zijn vervaardigd in Duitsland. Geschikt voor links- en rechtshandigen.
14 × 7,5 × 2 cm. Gewicht 130 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu