liv interior

Loper rPET

Blauw - 70 × 140 cm
liv interior
Loper rPET
Blauw - 70 × 140 cm
  70 × 140 cm
  € 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Tapijten van gerecycled plastic. Geschikt voor dagelijks gebruik - binnen en buiten.

  PET plastic flessen zijn slijtvast, waterdicht en duurzaam. Ze worden nog steeds in grote hoeveelheden geproduceerd, maar worden lang niet in die mate gerecycleerd. Dit bracht Tina en Asad Mirza van het in Hamburg gevestigde designlabel liv interior op het idee om tapijten van gerecycleerd PET (rPET) te produceren. Door deze eigenschappen is hun toepassingsgebied vele malen groter dan dat van tapijten van natuurlijke materialen zoals katoen of scheerwol. Ze worden niet aangetast door vocht, dus het is niet erg als een glas omvalt tijdens het eten. Zelfs bij gebruik op balkons en terrassen kan rPET-tapijt een regenbui zonder gevolgen doorstaan. Ze kunnen worden schoongeveegd of gewassen in de wasmachine tot 40 °C voor zwaardere vervuiling en zijn in een handomdraai weer droog. Ook het gevoel is overtuigend: in vergelijking met katoenen tapijten merken uw voeten nauwelijks verschil. De rPET-tapijten lijken net iets dichter geweven en voelen verrassend zacht aan. Verkrijgbaar als tapijt en loper, elk in twee maten, en als mat.

  Van de fles naar de draad.

  De tapijten worden gemaakt in India. De daar ingezamelde PET-flessen worden in recyclingbedrijven mechanisch versnipperd, de vlokken van etiketten en andere resten ontdaan, gesmolten en tot lange draden gerekt. Zoals draden van natuurlijke materialen kunnen ook deze tot garen worden gedraaid en op spoelen worden getrokken. Afhankelijk van de grootte zijn 100 tot 750 gerecycleerde PET-flessen nodig voor één tapijt. De tapijten zijn met de hand geweven, dus er kunnen kleine variaties in grootte zijn (±5%), en er zijn soms geknoopte draadeinden aan de achterkant als gevolg van een draadwisseling. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het tapijt. rPET-tapijten zijn gecertificeerd door GoodWeave, een non-profitorganisatie die campagne voert tegen kinder- en dwangarbeid in de tapijtindustrie en kinderen die in tapijtweverijen hebben gewerkt onderwijskansen en rehabilitatiesteun biedt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 70260

   100% gerecycleerd polyester (PET), oorsprong: India, met de hand geweven en geverfd. Basisgewicht 1.700 g/m². Garengetal Nm 2/4. Machinewas tot 40 °C. Niet in de droger. Gemaakt in India.
   70 × 140 cm. Gewicht 1.900 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Elk bleekmiddel toegelaten
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen