Menu

Linnen Kussensloop

Blauw en wit - 40 × 78 cm
Linnen Kussensloop
Blauw en wit - 40 × 78 cm
€ 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Fijn gestreept in een kruiselings patroon.

Wanneer men het zuiver linnen bedlinnen van een afstand bekijkt, lijkt het aanvankelijk gevlekt. Pas bij nadere beschouwing zijn de fijne strepen zichtbaar, die hier dwars lopen en niet in de lengterichting zoals vaak het geval is. In het lichte (wit-blauwe) linnen zijn de strepen blauw, de basis is wit. De rode en blauw-witte covers hebben witte strepen op een gekleurde achtergrond. De weverij Hoffmann in Lausitz gebruikt uitsluitend linnen dat is gemaakt van Europees langvezelig vlas. Het hier gebruikte garen is vrij fijn met een dikte van Nm 26 en levert een even fijne als lichte stof op met een zacht, licht korrelig gevoel.

Lusatian linnen.

Opper-Lusitz is een van de Europese textielstreken waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann - als een van de weinige bedrijven - heeft daar tot op heden zijn positie gehandhaafd, die het te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring, alsmede aan de betrekkelijk vroege specialisatie in jacquardweven en -borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig namen de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas na de herprivatisering van het bedrijf in 1994 kon het de werkzaamheden op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het Opper-Lusatiaans linnen voortzetten. De onderneming weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in haar hoofdzetel in Neukirch, Lausitz.

Beddengoed. Gemaakt van zuiver linnen.

Voordat katoen naar Europa kwam, werd bedlinnen meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Door zijn gladde oppervlak is het vriendelijk voor de huid en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren. Daarom raden wij linnen beddengoed speciaal voor de zomer aan.

Productinformatie

Artikel nummer 69959

100% linnen, herkomst Europa, garengeverfd. Geweven in platbinding. Basisgewicht 185 g/m2. Aantal garen in schering en inslag Nm 26. Machinewasbaar op 60 °C, gebruik een mild wasmiddel zonder optische witmaker. Het beddengoed is niet geschikt voor de droogtrommel. In vorm trekken terwijl het nog vochtig is Met de krimp van 3 tot 5% is reeds rekening gehouden bij het snijden. Alle covers zijn voorzien van met garen omwonden gedraaide knopen. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu