Leinenweberei Hoffmann

Linnen kussensloop

Blauw-Wit - 40 × 78 cm
Leinenweberei Hoffmann
Linnen kussensloop
Blauw-Wit - 40 × 78 cm
  € 59,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Fijn gestreept in een kruislings patroon.

  Als je het zuivere linnen beddengoed van een afstand bekijkt, lijkt het aanvankelijk gevlekt. Alleen bij nadere beschouwing zijn de fijne strepen zichtbaar, die hier dwars lopen en niet in de lengte, zoals vaak het geval is. In het lichte (wit-blauwe) linnen zijn de strepen blauw, de basis is wit. De rode en blauw-witte covers hebben witte strepen op een gekleurde achtergrond. In de weverij Hoffmann in Lausitz wordt uitsluitend linnen van Europees langvezelig vlas gebruikt. Het hier gebruikte garen is vrij fijn met een dikte van Nm 26 en levert een even fijn als licht weefsel op met een zacht, licht korrelig gevoel.

  Lausitz linnen.

  Oberlausitz is een van de Europese textielregio's waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann heeft - als een van de weinige bedrijven - haar positie daar tot op heden weten te handhaven, hetgeen zij te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring en de relatief vroege specialisatie in jacquardweven en borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig nam de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas toen het bedrijf in 1994 werd geherprivatiseerd, kon het het werk op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het linnen van de Oberlausitz voortzetten. Het bedrijf weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in zijn hoofdkantoor in Neukirch, Lausitz.

  Beddengoed. Gemaakt van puur linnen

  Voordat katoen naar Europa kwam, werd beddengoed meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Het gladde oppervlak maakt het huidvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren. Daarom raden we linnen beddengoed speciaal voor de zomer aan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69959

   100% linnen, herkomst Europa, met garen geverfd. Geweven in platbinding. Basisgewicht 185 g/m². Garengetal in schering en inslag Nm 26. In de snit is al rekening gehouden met een krimp van 3 tot 5%. Alle hoezen zijn voorzien van met garen omwikkelde twijnknopen. Gemaakt in Duitsland.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen