Menu
Zeha

Leren sportschoen Derby

Groen-Braun
Zeha
Leren sportschoen Derby
Groen-Braun
  € 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  Van halve schoen naar schoen

  De halfhoge versie van deze sportschoen, handgemaakt van goede materialen en voorzien van de typische dubbele strepen, maakte ooit deel uit van de uitrusting van het Olympische team van de DDR. In 2003 markeerde het de renaissance van het traditionele merk Zeha Berlin. Nu is er ook een enkelhoge versie, in dezelfde materiaalkwaliteit en afwerking die de goede reputatie van de lage schoen al gevestigd heeft. De schoen wordt geleverd met een paar vervangende veters in een tweede kleur.

  Jong schoenenmerk met geschiedenis. Zeha Berlijn

  Zeha is meer dan honderd jaar oud en tegelijkertijd jong. Genoemd naar de initialen van de oprichter Carl Häßner, groeide het bedrijf in de jaren twintig uit tot het favoriete schoenenmerk van de Berlijnse bohémiens. In de dagen van de DDR was het bedrijf, dat handelde onder de naam "VEB Spezialsportschuh Hohenleuben", vooral bekend om zijn handgemaakte sportschoenen en werd het zelfs de outfitter voor het Olympische team van de DDR - de Zeha-sportschoenen, handgemaakt van goede materialen, konden volledig concurreren met hun westerse tegenhangers.

  Na de hereniging moest het bedrijf faillissement aanvragen - het Zeha-hoofdstuk leek voorbij. Maar toen Alexander Barré uit Berlijn bij een vriend thuis oude Zeha-schoenen tegenkwam, besloot hij het merk in 2002 nieuw leven in te blazen, aanvankelijk door de zeldzame overgebleven voorraad te verkopen. Bovendien stelde hij de merkrechten veilig en begon hij in 2003 opnieuw met de productie op basis van oude modellen, catalogi, coupes en schoenen. Tegenwoordig vervaardigt hij in Portugal zorgvuldig vervaardigde sportschoenen, lage schoenen en enkelhoge schoenen.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 208466

   Kalfslederen bovendeel (dikte 1,3 mm), plantaardig gelooid (donkerblauw) of chroomgelooid (grijs, groen-Braun). Voering en binnenzool kalfsleer, chroom gelooid. Leren tussenzool, beklede buitenzool en rubberen hak. Gemaakt in Portugal.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen