Menu

Leren sportschoen Derby

Groen-bruin
Nieuw
Leren sportschoen Derby
Groen-bruin
€ 269,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf midden oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Van halve schoen naar schoen

De halfhoge versie van deze sportschoen, handgemaakt van goede materialen en voorzien van de typische dubbele strepen, maakte ooit deel uit van de uitrusting van het Olympische team van de DDR. In 2003 betekende dit de renaissance van het traditionele merk Zeha Berlin. Nu is er ook een enkelhoge versie, in dezelfde materiaalkwaliteit en dezelfde afwerking waarmee de goede reputatie van de lage schoen al gevestigd was. De schoen wordt geleverd met een paar vervangende veters in een tweede kleur.

Jong schoenenmerk met geschiedenis. Zeha Berlijn

Zeha is meer dan honderd jaar oud en toch jong tegelijk. Genoemd naar de initialen van zijn oprichter Carl Häßner, werd het bedrijf in de jaren 1920 het schoenenmerk bij uitstek onder de Berlijnse bohémiens. In de DDR-tijd was de onderneming, die handelde onder de naam "VEB Spezialsportschuh Hohenleuben" (VEB Speciale Sportschoenen Hohenleuben), vooral bekend om haar handgemaakte sportschoenen en werd zij zelfs de leverancier van het Olympische team van de DDR - de handgemaakte Zeha sportschoenen van goede materialen konden volledig concurreren met hun westerse tegenhangers.

Na de hereniging moest het bedrijf het faillissement aanvragen - het hoofdstuk Zeha leek voorbij te zijn. Toen Alexander Barré uit Berlijn echter bij vrienden oude Zeha schoenen vond, besloot hij het merk in 2002 nieuw leven in te blazen, aanvankelijk door de zeldzame resterende voorraad te verkopen. Bovendien verzekerde hij zich van de merkrechten en begon in 2003 opnieuw te produceren op basis van oude modellen, catalogi, pasvormen en schoenen. Vandaag vervaardigt hij in Portugal zorgvuldig vervaardigde sportschoenen, lage schoenen en enkelhoge schoenen.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 208466

Kalfsleren bovendeel (dikte 1,3 mm), plantaardig gelooid (donkerblauw) of chroomgelooid (grijs, groenbruin). Voering en binnenzool kalfsleder, chroomgelooid. Leren tussenzool, gekorrelde buitenzool en rubberen hak. Gemaakt in Portugal.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu