Menu
Abtei St. Severin

Leinauer ambachtelijke zeep

Abtei St. Severin
Leinauer ambachtelijke zeep
  € 10,90Basisprijs: € 109,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  De toegevoegde koffiedrab heeft een reinigende en geurbindende werking.

  Grondige reiniging

  Handwerk en tuinieren laten meestal zichtbare (en ook ruikbare) sporen achter op de handen. Een zeep die dit wil aanpakken bevat meestal gemalen vaste stoffen die een exfoliërend effect hebben. Hier zorgt de toevoeging van koffiedik voor het reinigende effect. Tegelijkertijd maakt de zeep gebruik van de geurbindende werking van het koffiedik.

  De monniken van St. Severin

  Sinds het voorjaar van 2010 wonen, bidden en werken de drie religieuzen van Abtei St. Severin in de voormalige radarschool van de Bundeswehr op het frisse, zonnige (soms mistige) plateau boven Kaufbeuren in de Beierse Allgäu. Zij moesten hun oude woning in Leinau, die zij alleen hadden gehuurd, opgeven na een verandering van eigenaar. De monniken behoren tot de oecumenische orde Zisterzienservan Port Royal. In de 17e eeuw stond de naam voor een vrome beweging rond Jansenisme. Dit kleine spirituele schip is nooit helemaal gezonken, ook al zwalkte het sterk heen en weer tussen idee en daad en denominaties, totdat het in 1946 de monastieke vaart weer opnam. En waarom zou het niet symbolisch kunnen worden opgevat dat de monniken hier nu hun haven hebben gevonden onder een zeemerk van de luchtvaart? Ze verdienen hun brood met het aanbieden van spirituele cursussen en vooral met het maken van zeep en andere lichaamsverzorgingsproducten. Het is werk dat goed past bij de monastieke afzondering, omdat het minder grote machines en apparatuur vereist en meer concentratie en aandacht voor detail.

  Supervette zeep, met de hand gekookt

  Een goede zeep moet, indien mogelijk, hoofdzakelijk of, nog beter, volledig uit plantaardige oliën bestaan. Het is echter ook van cruciaal belang dat niet alle olie wordt verzeept, maar dat er een residu van refaterende olie in de zeep achterblijft, want dan kan deze tegelijkertijd de huid verzorgen tijdens het wassen en voorkomen dat deze uitdroogt. De monniken in het oecumenische Zisterzienserklooster van St. Severin maken zeep volgens een bijzonder zacht procédé van heet roeren. Bovendien gebruiken zij additieven die de zepen aanbevelen voor speciale toepassingen. Ze zijn goed gerijpt en zeer productief.

  Productinformatie

  Artikel nummer 81299

   100 g stuk

   Ingrediënten: OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, AQUA, ELAEIS GUINEENSIS OIL, SODIUM HYDROXIDE, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, COFFEA ARABICA SEED POWDER, SILICA, CLAY, THYMUS VULGARIS FLOWER/LEAF OIL, CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters