Menu

Leinau badzout

Alpenden
Leinau badzout Alpenden
Leinau badzout
Alpenden
14,90 €Basisprijs: 45,85 €/1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Verzachtend in het koude seizoen met de essentiële oliën van eucalyptus, bergdennen en tijm.

Leinau badzout

Een specialiteit van de cisterciënzer monniken van St. Severin, naast het koken van zeep, is de productie van dit buitengewone badzout. Ze bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten: De basis is ingedampt zout, een toevoeging van gepoederde havervlokken geeft het badwater een melkachtige consistentie. Voor gebruik, voeg ongeveer twee eetlepels toe aan het badwater.

De monniken van St. Severin

Sinds het voorjaar van 2010 wonen, bidden en werken de drie religieuzen van Abtei St. Severin in de voormalige radarschool van de Bundeswehr op het frisse, zonnige (soms mistige) plateau boven Kaufbeuren in de Beierse Allgäu. Zij moesten hun oude woning in Leinau, die zij slechts huurden, opgeven na een verandering van eigenaar. De monniken behoren tot de oecumenische Cisterciënzer orde van Port Royal. In de 17e eeuw stond de naam voor een vrome beweging rond het Jansenisme. Dit kleine spirituele schip is nooit helemaal gezonken, ook al slingerde het sterk heen en weer tussen idee en daad en denominaties, totdat het in 1946 de kloostervaart weer opnam. En waarom zou men het niet symbolisch opvatten dat de monniken nu hun haven hebben gevonden onder een zeemerk van de luchtvaart? Zij verdienen hun brood met het geven van spirituele cursussen en vooral met het maken van zeep, andere lichaamsverzorgingsproducten en kruidenmengsels. Het is werk dat goed past bij de monastieke afzondering, omdat het minder grote machines en apparatuur vereist en meer concentratie en aandacht voor details.

Productinformatie

Artikel nummer 83977

325 g glas
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Goede dingen van kloosters

Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

Goede dingen van kloosters
Menu