Menu

Leinau badzout

Alpenden
Leinau badzout
Alpenden
  € 15,90Basisprijs: € 48,92/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf midden februari, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Verzachtend in het koude seizoen met de essentiële oliën van eucalyptus, bergpijnboom en tijm.

  Leinau badzout

  Een van de specialiteiten van de Zisterziensermonniken van St. Severin is, naast het koken van zeep, de productie van deze buitengewone badzouten. Ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten: Ze zijn gebaseerd op ingedampt zout, en er worden havervlokken in poedervorm aan toegevoegd om het badwater een melkachtige consistentie te geven. Voeg voor gebruik ongeveer twee eetlepels toe aan het badwater.

  De monniken van St. Severin

  Sinds het voorjaar van 2010 wonen, bidden en werken de drie religieuzen van Abtei St. Severin in de voormalige radarschool van de Bundeswehr op het frisse, zonnige (soms mistige) plateau boven Kaufbeuren in de Beierse Allgäu. Zij moesten hun oude woning in Leinau, die zij alleen hadden gehuurd, opgeven na een verandering van eigenaar. De monniken behoren tot de oecumenische orde Zisterzienservan Port Royal. In de 17e eeuw stond de naam voor een vrome beweging rond Jansenisme. Dit kleine spirituele schip is nooit helemaal gezonken, ook al zwalkte het sterk heen en weer tussen idee en daad en denominaties, totdat het in 1946 de monastieke vaart weer opnam. En waarom zou het niet symbolisch kunnen worden opgevat dat de monniken nu hun haven hebben gevonden onder een zeemerk van de luchtvaart? Ze verdienen hun brood met het aanbieden van spirituele cursussen en vooral met het maken van zeep, andere lichaamsverzorgingsproducten en kruidenmengsels. Het is werk dat goed past bij de monastieke afzondering, omdat het minder grote machines en apparatuur vereist en meer concentratie en aandacht voor detail.

  Productinformatie

  Artikel nummer 83977

   325 g glas
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters
   Menu