Menu

Lederen notitieboek en boekdoek

A5
Lederen notitieboek en boekdoek
A5
€ 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Ontdek een reeks van goede producten die exclusief door Manufactum zijn ontworpen en speciaal voor ons volgens onze specificaties zijn gemaakt - je vindt deze producten exclusief bij Manufactum.

Gemaakt van koeienhuid en boekdoek: notitieboekjes met verwisselbaar boekblok

Deze notitieboekjes, gemaakt in Zuid-Duitsland, zijn een ideaal voorbeeld van hoe de esthetisch gemotiveerde aspiraties van een ontwerper wel degelijk aanleiding kunnen geven tot een functionele meerwaarde (wat helaas allesbehalve de regel is). In dit geval volgt de "functie" de "vorm", om zo te zeggen: Het verklaarde ontwerpdoel was de naadloze en open verwerking van een rundsleder (hetzelfde materiaal waarvan wij onze schrijfonderlegger laten maken), waarmee een boekblok door zijn materiaaldikte van 3 mm niet op conventionele wijze kan worden gebonden. Bijgevolg moest een aparte oplossing worden gevonden om het op zijn plaats te bevestigen, die werd gevonden in de vorm van een inzetstuk dat met klinknagels en oogjes aan de lederen bekleding werd vastgemaakt. Dit op zijn beurt, ontworpen als omslag, opende de mogelijkheid om het boekblok niet vast te binden, maar slechts in te voegen, hetgeen het voordeel heeft dat een geschreven boekblok kan worden verwijderd en gearchiveerd en door een nieuw kan worden vervangen. Het resultaat: een notebook die opulent is qua materiaal, maar onopvallend qua ontwerp, met een fantastisch gevoel dat zijn prijs meer dan relativeert met de mogelijkheid van levenslang gebruik.

Een vondst: boekdoek gemaakt van vlas en koord.

Wij laten de inleg (oorspronkelijk van vilt) speciaal voor ons maken van een zeldzaam materiaal: een grove, slipvaste bindstof die 1. een volstrekt ongewoon rugmateriaal heeft: een mengsel van vlas en katoendoek (dit laatste - een vlasderivaat met korte vezels - wordt traditioneel gebruikt als afdichtings- of isolatiemateriaal), 2. zijn stevigheid dankt aan een afwerking met stijfsel (in de tijd vóór PVC de behandeling bij uitstek voor veelgebruikte bibliotheekboekdelen).

Productinformatie

Artikel nummer 82870

Omslag van zwart doorgeverfd rundleer, inzet van linnen jute boekdoek. Met elastische sluiting. Genaaid, 144 pagina's tellend boekblok van glanzend Italiaans machinepapier (90 g/m²).
A5. 22,5 x 15,5 cm. Gewicht 700 g.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu