Menu

Lederen notitieboek en boekdoek

A5
Lederen notitieboek en boekdoek
A5
  A5
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Gemaakt van koeienhuid en boekdoek: notitieboekjes met verwisselbaar boekblok

  Deze notebooks, gemaakt in Zuid-Duitsland, zijn een ideaal voorbeeld van hoe de esthetisch gemotiveerde aspiraties van een ontwerper zeker een functionele meerwaarde kunnen opleveren (wat helaas allesbehalve de regel is). In dit geval volgt de "functie" als het ware de "vorm": Het verklaarde ontwerpdoel was de naadloze en open verwerking van een rundsleder (hetzelfde materiaal waarvan wij onze bureauonderlegger laten maken), waarmee een boekblok niet conventioneel kan worden gebonden vanwege de materiaaldikte van 3 mm. Bijgevolg moest een afzonderlijke oplossing worden gevonden om het op zijn plaats te houden, en wel in de vorm van een inzetstuk dat met klinknagels en oogjes aan de lederen bekleding is bevestigd. Dit op zijn beurt, ontworpen als omslag, opende de mogelijkheid om het boekblok niet vast te binden maar slechts in te voegen, hetgeen het voordeel heeft dat een geschreven boekblok kan worden verwijderd en gearchiveerd en vervangen door een nieuw exemplaar. Het resultaat: een notebook die weelderig is qua materiaal, maar onopvallend qua ontwerp, met een fantastisch gevoel dat zijn prijs meer dan relativeert met de mogelijkheid van levenslang gebruik.

  Een vondst: boekdoek gemaakt van vlas en sleep.

  Wij laten de inlay (oorspronkelijk van vilt) speciaal voor ons maken van een zeldzaam materiaal: een grof, antislip bindweefsel dat 1. een volstrekt ongebruikelijk rugmateriaal heeft: een mengsel van vlas en koord (dit laatste - een afgeleide van korte vezels - wordt traditioneel gebruikt als afdichtings- of isolatiemateriaal), 2. zijn stevigheid dankt aan een afwerking met zetmeel (in de tijd vóór PVC de behandeling bij uitstek voor veelgebruikte bibliotheekboeken).

  Productinformatie

  Artikel nummer 82870

   Kaft van zwart geverfde koeienhuid, inlegvel van vlas-sleepboekdoek. Met elastische sluiting. Doorgestikt, 144 pagina's tellend boekblok van buff Italiaans machinaal papier (90 g/m²).
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten
   Menu