J.F. Schwarzlose Parfums Berlin

Leder 6 Eau de Parfum

J.F. Schwarzlose Parfums Berlin
Leder 6 Eau de Parfum
  € 149,00Basisprijs: € 2.980,00/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Leder 6. Sensueel-elektrisch met een zacht omhullende melknoot.

  J.F. Schwarzlose Söhne lanceerde het origineel als "Spaans leder" in 1921. Geïnspireerd door de Berlijnse fetisjscene heeft Véronique Nyberg, parfumeur bij het nieuw leven ingeblazen merk J.F. Schwarzlose Berlin, het in 2015 opnieuw gelanceerd als Leder 6. De uniseks geur begint met de typische, sensuele ledernoten in de topnoot, afgerond met aroma's van saffraanbloesem. Net als bij de klassieker wordt de kruidig-warme basis gedomineerd door wierook en styrax, terwijl de hartnoot verrast met melk- en vanillearoma's.

  Berlijnse lucht, Berlijnse geur. Parfums van J.F. Schwarzlose Söhne

  J.F. Schwarzlose is een van de weinige Duitse parfumhuizen die vandaag de dag nog steeds wereldwijd bekend zijn. Opgericht in 1856 door Joachim Friedrich Schwarzlose als handelaar in medicijnen en koloniale waren, ontwikkelde het familiebedrijf zich al snel tot parfumeur. Haar innovatieve geurcreaties zoals Rosa Centifolia,Treffpunkt 8 Uhr , Trance of 1A-33 weerspiegelden de tijdgeest van het avant-gardistische verfijnde Berlijn in de jaren 1920 en 1930. Met hun stijlvol ontworpen flacons raakten ze de zenuw van de tijd en de smaak van de beroemdheden. Naar verluidt was Treffpunkt 8 Uhr een van de favoriete geuren van Josephine Baker, en sommige flessen haalden zelfs de Verboden Stad, het hof van de Chinese keizer, en later het Museum van de Stad New York. De Tweede Wereldoorlog maakte een abrupt einde aan dit succes. Hoewel de verwoeste fabriek in Moabit kon worden herbouwd, werd de productie uiteindelijk in 1976 stopgezet omdat de wijk werd geherstructureerd tot een zuivere woonwijk.

  Van de moderniteit tot het heden. J.F. Schwarzlose Berlijn

  Dankzij een gelukkige omstandigheid werd het merk J.F. Schwarzlose in 2012 nieuw leven ingeblazen: Tijdens zijn werk stuitte ontwerper en parfumliefhebber Lutz Herrmann op het Berlijnse parfumhuis. Onder de indruk van de innovatieve kracht, de moderniteit van de geurcomposities en de eenvoudige elegantie van de flacons, verdiepte hij zijn onderzoek en besloot hij zonder meer de geuren opnieuw te lanceren. In de buurt van het oude fabrieksterrein in Berlijn-Moabit worden nu opnieuw parfums ontwikkeld en geproduceerd onder het label J.F. Schwarzlose Berlin. Met behulp van chromatografische analyse van oude flacons kon parfumeur Véronique Nyberg de formule van de Schwarzlose klassiekers bepalen en vervolgens zorgvuldig aanpassen aan de hedendaagse smaak. Daarnaast omvat het assortiment eigen geurcreaties die opnieuw in de tijdgeest van de bruisende hoofdstad passen: extravagante, originele, soms oogverblindende geuren die kosmopolitisch en eigentijds zijn, ver van de mainstream - net als Berlijn zelf. De geuren zijn handgemaakt, alle componenten - van de ingrediënten tot de flacon en verstuiver tot de verpakking - komen uitsluitend uit Duitsland en Europa om de transportafstanden kort te houden en lokale leveranciers te steunen.

  Opmerking:

  Houd er rekening mee dat sommige parfums, vooral die met gelige of andere gekleurde geuroliën, vlekken kunnen maken op lichtgekleurde kleding.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207527

   Unisex geur, Eau de Parfum. Gemaakt in Duitsland. 50 ml glazen flacon met verstuiver

   Ingrediënten: ALCOHOL DENAT., PARFUM, AQUA, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BHT, COUMARIN, LIMONENE, CINNAMYL ALCOHOL, HYDROXYCITRONELLAL, EUGENOL, LINALOOL, ISOEUGENOL, BENZYL BENZOATE

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen