Menu
Røros Tweed

Lamswollen deken Natuurlijke tinten vrij

Blauwbruin
Røros Tweed
Lamswollen deken Natuurlijke tinten vrij
Blauwbruin
  € 209,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Moderne kleding voor Noorse traditie

  De Noorse ontwerpers Torbjørn Anderssen en Espen Voll zijn stevig verankerd in Scandinavië en hun ontwerpen genieten internationale bekendheid. Ze hebben een langdurige samenwerking met Røros Tweed - het duo ontwierp de eerste dekenontwerpen voor Røros Tweed toen ze hun label Norway Says oprichtten. Anderssen & Voll hebben inmiddels verschillende prijzen voor hun werk ontvangen, ook voor enkele van hun Røros-ontwerpen. Traditie en moderne trends inspireren hen in gelijke mate en vloeien over in hun tijdloze ontwerpen.

  Het Fri-design is sterk geïnspireerd op de Noorse traditie van kleine, rechthoekige tafelkleden die "løpere" worden genoemd. Variaties van dit textiel zijn te vinden in bijna elke Noorse berghut. Kenmerkend is het repeterende kleurenritme, dat in deze interpretatie voor Røros Tweed enigszins wordt doorbroken: De kleuren verschuiven schijnbaar willekeurig in een zacht zigzagpatroon. Geweven van zachte Noorse lamswol voelt de Fri-deken aangenaam soepel aan. De randen zijn rondom afgezet met bijpassend gekleurd wolgaren. In ons assortiment vindt u ook lamswollen kussenhoezen met hetzelfde patroon.

  Noors door en door. Røros Tweed

  Het Noorse textielbedrijf Røros Tweed wordt gekenmerkt door een hoge mate van verticale integratie. Alle productieprocessen, van scheren tot weven, vinden plaats in Noorwegen. Dat Røros Tweed zo consequent aandacht besteedt aan puur Noorse productie is ook te danken aan zijn waardering voor regionale tradities - maar niet alleen.

  Bijvoorbeeld

  Aanvankelijk was er een sociale motivatie in Røros, het enige bergstadje van Noorwegen: de industrieel Peder Hiort (1715 tot 1789) had in zijn testament bepaald dat zijn fortuin moest worden gebruikt om wol te kopen, zodat de behoeftigen van Røros er textiel van konden weven in betaald thuiswerk. Røros Tweed staat ook in deze traditie van verantwoord handelen en zet de basisgedachte van de Hiort Foundation voort - technisch geavanceerd en ecologisch ingesteld. Voor de productie worden de producten zodanig ontworpen en vervaardigd dat de gebruikte materialen opnieuw kunnen worden gebruikt en in de materiaalkringloop kunnen worden teruggebracht. Dit spaart grondstoffen, bespaart materiaalkosten en voorkomt verspilling.

  Wol van Røros

  Røros Tweed gebruikt alleen wol van schapenboerderijen uit de regio. De schapen leven en grazen vrij op de weide, hoewel het klimaat er extreem hard is. Tegelijkertijd is dit een groot voordeel, omdat ongedierte zich in eerste instantie niet in de wol nestelt. Chemische behandeling is dus niet nodig. Dankzij de natuurlijke leefomstandigheden van de schapen heeft Noorse scheerwol nog een ander bijzonder kenmerk: Het is zeer elastisch. Als je met je handen in de ruwe wol knijpt en dan loslaat, krijgt het snel zijn oorspronkelijke volume terug. Deze elasticiteit zorgt ervoor dat de dekens van Røros zo volumineus zijn - en lang zo blijven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204715

   100% scheerwol, herkomst Noorwegen. Basisgewicht 450 g/m². Gemaakt in Noorwegen. 150 × 200 cm. Gewicht 1.000 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen