Menu

Kurkvlotter voor olielampjes

(5 stuks)
Kurkvlotter voor olielampjes
(5 stuks)
  € 12,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Wat toe te voegen: lonten en drijvers

  Zo'n olielampje is in een paar stappen klaar voor gebruik: Je vult een geschikt vat met water en doet er een vingerbreedte pure plantaardige olie op. Dan steek je een lont in een kurkentrekker (die altijd wordt gebruikt) en plaatst die recht op het olieoppervlak voordat je de lontpunt aansteekt. Met slechts 10 ml olie brandt de drijvende lont twee uur, dus met een literfles slaolie brandt hij ongeveer 200 uur. Er is praktisch geen roet, geen geur en slechts zoveel kooldioxide als de planten tijdens hun groei hebben gebonden. Als de lont op is, wordt hij gewoon vervangen. Wij bieden korte nachtlampjes aan van katoengaren, bedekt met paraffine en bijenwas, en ook driebladige kurkdobbers van Glafey uit Neurenberg. Beide worden sinds 1867 vervaardigd en zijn - zoals de fabrikant nog in het begin van de 20e eeuw de wereld toefluisterde - "te koop in elke betere winkel". Het feit dat ze na meer dan 150 jaar nog steeds bestaan, getuigt van hun kwaliteit.

  Bijna met apparatuur aan boord: Zelfgemaakte olielampjes

  Licht is elementair: de schepping begint met de woorden "Laat er licht zijn", en het temmen van vuur wordt beschouwd als de vroegste culturele prestatie van de mensheid. Een van de oudste kunstmatige lichtbronnen is de olielamp, die niet alleen vanwege het aangename licht tot op heden is blijven bestaan. Het is vooral populair omdat het gemakkelijk te maken is - bijna met de middelen bij de hand. Een geschikt vat voor de olie is in vele vormen te vinden in de huishoudelijke voorraad, want uiteindelijk is elk klein hittebestendig glas er geschikt voor, dat na gebruik als lichtvat (en daaropvolgende afwas) ook in de keuken weer zijn oorspronkelijke functie kan vervullen. Brandstof is ook beschikbaar in de vorm van plantaardige olie. In tegenstelling tot lampolie op petroleumbasis is dit niet alleen goedkoop en niet giftig, maar ook zeer veilig in gebruik omdat het niet brandt zonder een extra lont. Dus zelfs als een ermee gestookt olielampje wordt omgestoten, zal het geen schade veroorzaken (afgezien van een vetvlek).

  Duurzame traditie. Glafey

  Glafey in Neurenberg is een bewezen expert op het gebied van verlichting (d.w.z. containerkaarsen met lonthouders). Dankzij de ervaring van het bedrijf die teruggaat tot 1808, zijn deze kaarsen functioneel zeer goed ontwikkeld: ze branden met weinig roet, zijn geurloos en ontwikkelen precies de juiste hoeveelheid licht met een lange brandtijd. Ook de lont en de lontwas zijn nauwkeurig op deze eisen afgestemd.

  Bij de productie is er altijd voor gezorgd dat grondstoffen efficiënt en zuinig worden gebruikt. Bij de theelichtjes bijvoorbeeld, die al tientallen jaren onveranderd worden geproduceerd, is voor de 12-delige verpakking slechts één blikken beker nodig die steeds opnieuw kan worden gevuld - de navulverpakking wordt helemaal zonder beker geleverd. Of met de drijvers en lonten van kurk die sinds 1867 worden geproduceerd (en alleen bij ons los verkrijgbaar zijn), die met een minimaal gebruik van materialen en "boordmiddelen" (glazen vat en plantaardige olie) volwaardige olielampjes worden.

  Glafey maakt ook gebruik van plasticvrije buitenverpakkingen van karton en glassine. En het duurzaamheidsconcept strekt zich ook uit tot de productie. Zo haalt Glafey warmte uit een warmtekrachtcentrale en elektriciteit uit 3.000 vierkante meter zonnepanelen op het eigen bedrijfsdak.

  Productinformatie

  Artikel nummer 68069

   5 drijvers (hoogte 6,5 mm, Ø 4 cm) in een zakje van glas.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten
   Menu