Ambacht ter plaatse

Knapperig brood. Vers uit de steenoven

De geur van versgebakken brood verspreidt zich van het ene brood naar het andere in de vitrine: zuurdesembrood, Frans boerenbrood, rustiek tarwebrood. Op de achtergrond roert de bakker het ene deeg, stoot het andere om, vormt er broden van en duwt ze tenslotte in de steenoven. Een blik in de zaal maakt het snel duidelijk: we zijn ter plaatse bij Manufactum Lebensmittel. Het eten wordt voor de ogen van de klanten bereid en gebakken. Wat ook de vraag beantwoordt waarom het altijd zo lekker ruikt in de Manufactum warenhuizen.

*Simpelweg goed. En vooral knapperig.**
Als het om brood gaat, telt één ding boven alles: smaak. Een van de doorslaggevende factoren is hoeveel tijd je eraan besteedt. U proeft dat onze bakkers het deeg voldoende lang laten rusten en voldoende tijd nemen voor elke afzonderlijke stap van het ambacht, vanaf de eerste hap: de kruim is bijzonder sappig.

Naast de tijd zijn het vooral de ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de onvergelijkbare smaak. Onze bakkers gebruiken hoofdzakelijk meel van gecontroleerde teelt in Duitsland, en het natuurlijke zuurdesem is afkomstig van onze eigen culturen.

Het brood krijgt zijn mooie korst in de taaie oven. Onze bakkers bakken de broden zo donker mogelijk om ervoor te zorgen dat de gebrande stoffen ontstaan, die een belangrijke invloed op de smaak hebben. Als u eenmaal in de knapperige korst van een van deze verse broden hebt gebeten, zult u nooit meer een ander willen proberen.