Thomas Merlo & Partner

Japans notitieboek

18 × 25 cm - Red
Thomas Merlo & Partner
Japans notitieboek
18 × 25 cm - Red
  € 10,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Karton met reliëf en doorlopende draad.

  Deze schriften hebben inhoudelijk veel te bieden, namelijk: een delicaat wit papier met een discrete liniaal die zeer glad is volgens de Japanse schrijfgewoonten, want in het Land van de Rijzende Zon schrijft men, om de complexe karakters leesbaar in de kleinste ruimte te kunnen plaatsen, bij voorkeur met fijnlood inktpennen - maar het papier kan ook overweg met potlood, vulpen, biros en grafiet. Een bijzonder boekbindmiddel is het papier, dat bijeengehouden wordt door een doorlopende draadsteek met 32 steken (16 voor het kleinere formaat). De schriften liggen plat en kunnen dus zonder problemen op elke bladzijde worden beschreven. De gevouwen omslag van reliëfkarton heeft een technische uitstraling die verrassend goed in de hand ligt. Met het opgeplakte etiket kan zowel op de achterkant als op de voorkant worden geschreven (het etiket is smal, dus verticaal schrijven is in ieder geval geen nadeel).

  Representatief in het dagelijks leven. Briefpapier uit Japan en Zuid-Korea

  De hoge kwaliteit van Japanse schrijfwaren - waarvan onze catalogi al vele jaren profiteren - heeft ook te maken met het feit dat het Japanse schrift mechanisatie door schrijfmachines moeilijk maakte. Hoewel de eerste modellen schrijfmachines aan het begin van de vorige eeuw beschikbaar waren, bleken zij uiterst moeilijk te gebruiken als men niet alleen het Japanse syllabische schrift, maar ook de in Japan gebruikelijke Chinese karakters ("kanji") wilde gebruiken. Zo was het tot de invoering van de kantoorcomputer nog steeds gebruikelijk om zakelijke brieven met de hand te schrijven, en om redenen van representativiteit werd hoogwaardig schrijfmateriaal gebruikt. In Japan is de passie voor het handschrift tot op de dag van vandaag blijven bestaan, ook al is het niet voor representatieve correspondentie, maar voor alledaagse notities. En ook elders in de Oost-Aziatische regio blijft een bijzondere affiniteit bestaan voor geselecteerd briefpapier. Deze worden vaak gekenmerkt door fijn, glad ongecoat papier met discrete regels - dit is te danken aan het nog steeds zeer wijdverbreide gebruik van fijnloodstiften, die hun waarde hebben bewezen wat betreft de herkenbaarheid van de complexe karakters. Voor ons kantoorassortiment hebben wij enkele van dergelijke hoogwaardige schriften, notitieblokken en kalenders uit Japan en Zuid-Korea verzameld.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206479

   Notitieboekje in twee formaten, genaaid en gevouwen, met opschriftlabel. Papiergewicht 80 g/m², zacht wit en gelinieerd, 32 vel (64 pagina's). Omslag van reliëfkarton (materiaaldikte 0,4 mm). Gemaakt in Japan.
   18 × 25 cm
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen